Kitų metų birželio 6–7 d. bei 9–10 d. numatytos Lietuvos futbolo rinktinės rungtynės atrankoje į 2026 m. pasaulio čempionatą didžiausiame šalies stadione žaidžiamos nebus. Varžovai, su kuriais susidurs mūsų rinktinė, paaiškės gruodžio 13 d., kai bus ištraukti burtai.

Vakar su Delfi bendravęs Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Edgaras Stankevičius apgailestavo dėl susiklosčiusios situacijos: „Man tai nesuprantama ir keista. Taip, J. Timberlake’as yra garsus atlikėjas ir Lietuvai to reikia, bet kai eilę kartų koncertai ir atlikėjai tampa svarbesni už futbolą... Mes nesame ta organizacija, kuri turi lankstumą ir gali keisti FIFA tvarkaraščius. Turi kažkada ir futbolas užimti deramą vietą šio operatoriaus darbotvarkėje ir nenukentėti“.

Praėjusį mėnesį Dariaus ir Girėno stadione vyko Edo Sheerano bei Jessicos Shy koncertai, kuriuose apsilankė dešimtys tūkstančių žmonių. Dėl šių renginių veja tapo netinkama žaisti UEFA Tautų lygos rungtynes ir Lietuvos rinktinės mačas su Kipru buvo skubiai perkeltas į Marijampolę.

Antradienį Delfi susisiekė su „Žalgiris Group“ renginių departamento vadovu Mantu Vedricku, kuris pakomentavo futbolo bendruomenės nepasitenkinimą ir kalbėjo apie platų Dariaus ir Girėno stadiono įveiklinimą.

Dariaus ir Girėno stadiono vejos būklė po Jessicos Shy koncerto

„Tai yra netiesa, kad futbolo federacija neturi galimybių žaisti stadione, nes rugsėjį, spalį ir pavasario mėnesiais mes tikrai laukiame jų. Šįkart stengėmės ieškoti geriausio sprendimo visoms pusėms, vis tiek stadioną stengiamės įveiklinti visiems visuomenės poreikiams. Kaunas yra didžiausia renginių vieta Baltijos valstybių lygmeniu“, – apie potencialą renginių organizavimui kalbėjo M. Vedrickas.

Už renginius stadione atsakingas M. Vedrickas neslėpė, jog nėra lengva patenkinti visų poreikius:

„Visada juokaudamas sakau, kad stadionas yra prakeiksmas ir laimė vienu metu, nes tokio lygio stadionas Baltijos valstybėse yra tik vienas. Stengiamės suteikti tą džiaugsmą visoms bendruomenės. Stengiamės dirbti su visais, ne tik su futbolu, bet ir kitomis sporto šakomis. Norime patenkinti visų norus ir poreikius. Šiuo metu mūsų pagrindinis sprendimas yra, kad Kaunas su šiuo nuostabiu stadionu taptų renginių meka Baltijos valstybių lygmeniu.“

FIFA „langų“ kalendorius yra paskelbtas iki 2030 m., todėl M. Vedrickas neabejoja, jog nacionalinę futbolo rinktinę Kaune dar tikrai išvysime. Pašnekovas pridūrė, jog tarptautinės futbolo rungtynės stadione vyko liepą, o praeitą ir šią savaitę čia žaidžiami LFF taurės lemiami mačai.

„Tikrai nesikratome atsakomybės, tas datas žinome. Kai bendraujame su atlikėjais, stengiamės koreguoti jų datas ir laikus. Šiuo atveju to padaryti nepavyko, bet yra ir kitų „langų“, kai bus galima pas mus žaisti. Liepos mėnesį turėjome UEFA Europos merginų U19 futbolo čempionatą, spalį turėsime dvi Lietuvos rinktinės rungtynes UEFA Tautų lygoje. Praėjusią savaitę buvo sužaistas LFF taurės pusfinalis, o šį sekmadienį numatytas finalas. Stengiamės laviruoti ir suteikti galimybių visiems“, – sakė M. Vedrickas.

Paklaustas apie stadiono žolės priežiūrą ir išmoktas pamokas M. Vedrickas teigė, jog iš klaidų bus pasimokyta:

„Mokomės iš savo klaidų. Reikia nepamiršti, kad čia esame tik pusmetį, nuo kovo mėnesio, o pamokos kartais būna ir skaudžios. Turime įvairių galimybių, kurias dabar svarstome ir bandome pritaikyti sprendimus. Stengsimės, kad ateityje šie įvykiai nepasikartotų.“