Paskutinėse rungtynėse lietuvaitės, gausiai palaikomos savo sirgalių, Druskininkuose 0:1 (0:0) pralaimėjo Sakartvelo komandai ir pasirodymą grupėje baigė su 7 taškais. Tai garantavo trečią vietą keturių komandų grupėje, tad į kitą atrankos etapą lietuvaitės nepateko.

Antradienio dvikova prasidėjo apylygiai, nė vienai komandai neturint ryškaus teritorinio pranašumo. Bene geriausią progą lietuvių gretose turėjo Simona Petravičienė, tačiau po reido jos smūgiuotas kamuolys praskriejo virš skersinio.

Po pertraukos Sakartvelo futbolininkės taip pat sulaukė gero šanso mušti įvartį, bet nuo nepasinaudojo, Rimantės Jonušaitės smūgį kone nuo vartų linijos numušė gynėja ir įvykių eiga linko prie to, kad mačas baigsis lygiosiomis.

Visgi mačo pabaigoje į lietuvių vartus buvo skirtas 11 metrų baudinys, kurį realizavo Maiko Bebia, o kartvelės iškovojo pergalę ir pagriebė kelialapį į kitą atrankos etapą.

Liepos 12-ą lietuvės išvykoje dramatiškai 2:1 palaužė Kipro komandą, tačiau po šio pralaimėjimo Sakartvelui liko trečioje vietoje C1 grupėje.

Sakartvelas prieš antradienio pergalę 0:2 nusileido Baltarusijos futbolininkėms. Pastarosios C1 kvalifikacijos grupėje žengia pirmos, tiesa, Lietuvos futbolininkės prieš šalį agresorę žaisti kategoriškai atsisakė.

Atrankos sistema Iškart į pagrindinį turnyrą pateks visų A diviziono grupių nugalėtojos bei antras vietas užėmusios komandos, kurios prisijungs prie šeimininkių šveicarių, o likusios septynios komandos, kurios pateks į čempionatą, paaiškės atkrintamųjų keliu.

Pirmame atkrintamųjų etape rinktinės, kurios A diviziono grupėse užims trečią ir ketvirtą vietas, susitiks su C diviziono komandomis – penkių grupių nugalėtojomis bei trimis geriausiomis antras vietas grupėse užėmusiomis komandomis.

Kitame pirmo atkrintamųjų etapo kelyje keturios B diviziono grupių nugalėtojos ir dvi geriausios antras vietas užėmusios komandos bus paskirstytos į poras su likusiomis dviem antras užėmusiomis bei keturiomis trečią vietą užėmusiomis komandomis. Tolyn iš šių porų žengs šešios komandos.