Kėdainiuose vykęs susitikimas antrojo kėlinio viduryje buvo nutrauktas po vidury aikštės kilusių masinių peštynių.

Konfliktas įsiliepsnojo tada, kad kartvelai, kurie pirmąją akistatą prieš porą dienų laimėjo net 5:0, ką tik buvo išlyginę rezultatą (1:1) ir siekė jį persverti, bet pasileidusį į greitą ataką jų žaidėją pargriovė Gytis Vasylius.

Dėl to svečiai buvo labai nepatenkinti ir netrukus beveik toje pačioje vietoje jau po teisėjo švilpuko patiesė Paulių Osauską, po ko padėtis tapo nebevaldoma – į aistrų sūkurį įsiveržė ir visi abiejų stovyklų atsarginiai futbolininkai, taip pat personalo nariai.

„Čia jau bet kas vyksta aikštėje. Benas Spietinis yra stumiamas... Ojojoj! Čia jau reikėtų stabdyti įvykius. Draugiškas mačas tapo visai nedraugišku“, – pastebėjo susirėmimo komentatorius.

Masinio susistumdymo metu keli jo dalyviai atsidūrė ant grindų, bet situacija netrukus kiek nurimo. Tiesa, rungtynės vis tiek buvo nutrauktos ir visi patraukė į rūbines.

Vėliau dėl tokios nemalonios rungtynių baigties atsiprašė ir Lietuvos futbolo federacija (LFF).

„Didžiuojuosi vaikinais, 32 minutes, mano akimis, buvome laimėtojai. Nors darėme tikrai ne vieną ir ne dvi klaidas, bet ir vartininkas gelbėjo, ir jiems nesisekė.

Bet pagal žaidimą, tai, ką mačiau pirmose rungtynėse jų nežaisdamas, tai šįkart išėjome su kita emocija, aistromis, tas 32 minutes buvome tikrai verti pergalės. Tiek jie, tiek mes esame vieningos tautos. Jei vienam – problema, visi ateina į pagalbą. Didžiuojuosi, kad ir šitame konflikte buvome vieningi.

Jų kapitonas kaip ir svarstė apie tą galimybę, kad galima duoti penkias minutes nuslūgti emocijoms ir grįžti į rungtynes, bet teisėjai jas nutraukė – manau, logiškas sprendimas, nes kitaip neaišku, kas būtų. Vis tiek žaidžiame, sportuojame, kad nebūtų traumų, o po tokios intensyvios savaitės ir grįžti su tokiomis emocijomis… Neaišku, kas būtų. Turbūt logiškiausias variantas buvo viską nutraukti“, – po mačo kalbėjo lietuvių kapitonas Justinas Zagurskas.

„Prašėme žaidėjų, kad būtų ir didesnė energija, ir didesnis kovingumas. Ir visa tai tikrai buvo aikštėje. Rezultatas tai atspindėjo. Bet po to, aišku, viskas persimetė ne ten, kur reikia. Čia viskas baigėsi, o kas dedasi koridoriuje, neaišku. Abi komandos žaidė su dideliu noru ir nenusileido viena kitai. Tada kartais taip ir būna“, – sakė vyriausiojo trenerio Dentinho asistentas Edvinas Alimkinas.

Lietuvos rinktinės gretose įvarčiu pasižymėjo Albertas Voskunovičius.

Primename, kad lietuviai ruošiasi 2026-ųjų Europos futsal čempionatui, kuris vyks Lietuvoje (Kaune) ir Latvijoje (Rygoje).

Tiek mūsiškiai, tiek latviai dalyvaus jame šeimininkų teisėmis. Kitos 14 ekipų paaiškės po atrankos kovų.