Geriausias praėjusio Europos čempionato žaidėjas Rodri sekmadienio dvikovoje su Londono „Arsenal“ (2:2) patyrė priekinio kryžminio kelio raiščio traumą.

Kol klubas laukia detalesnių medicininių tyrimų rezultatų, baiminamasi, kad 28-erių ispanui teks gydytis ilgus mėnesius, ir šiame sezone jis daugiau neberungtyniaus.

„Šiuo metu jis yra nepakeičiamas“, – dėl atraminio saugo traumos graužėsi ekipos vairininkas Josepas Guardiola.

Ironiška, jog būtent Rodri praėjusią savaitę garsiausiai prabilo apie futbolininkų streiko tikimybę, taip reaguojant į vis intensyvesnį tvarkaraštį, keliantį pavojų pagrindinių žaidėjų sveikatai.

„Jeigu taip ir toliau, nebus jokių kitų variantų. Tuo tikrai reikia susirūpinti mums visiems, nes būtent mes dėl to kenčiame“, – netiesiogiai į savo kolegas kreipėsi „Man City“ atstovas.

Kiek anksčiau jis dėl kojos traumos praleido sezono startą, nors praėjusiame sezone jokių sveikatos problemų neturėjo ir buvo daugiausiai minučių sužaidęs „Man City“ narys.

Tuo metu Ispanijoje pirmaujanti „Barcelona“ liūdi dėl vartininko Marco-Andre ter Stegeno.

Sekmadienio susitikime su „Villarreal“ (5:1) 32-ejų vokiečiui plyšo kelio girnelės sausgyslė. Gali būti, jog jis taip pat šiame sezone daugiau nebežais.

„Barcelona“ svarsto, ar ieškant pastiprinimo šioje pozicijoje laukti iki sausio perėjimų „lango“, ar nedelsiant leistis į laisvųjų agentų rinką. Tarp galimų pasirinkimų pastarojoje pirmiausia minimas kostarikietis Keyloras Navasas, anksčiau atstovavęs Madrido „Real“ ir „Paris Saint-Germain“ (Prancūzija).