Pranešama, kad ketverius metus trukęs tyrimas aprėpia klubo veiksmus 2009-2018 metais, per kuriuos priskaičiuojama per šimtą įvairių pažeidimų.

Jo imtąsi po to, kai 2019-aisiais „Manchester City“ susilaukė UEFA bausmės – dvejų metų pašalinimo iš europinių turnyrų. 2020-aisiais Tarptautinis sporto arbitražo teismas (CAS) patenkino klubo apeliaciją ir sankcijas panaikino.

Žiniasklaidoje pažymima, kad šįkart Jungtinių Arabų Emyratų milijardieriaus šeicho Mansouro per tarpinininkus valdomam klubui tikėtis panašiai išbristi iš balos bus sunkiau, o bausmės gali būti labai griežtos: nuo taškų nubraukimo iki pašalinimo iš aukščiausiojo diviziono.

Klubas kaltinamas nepateikęs lygai tikslios informacijos, iš kurios būtų galima susidaryti objektyvų vaizdą apie jo finansinę situaciją.

Josepo Guardiolos treniruojama „Manchester City“ komanda pernai laimėjo šeštą „Premier“ lygos titulą nuo 2008-ųjų, kuomet klubą įsigijo nauji savininkai, trofėjų galerijoje per tą laiką taip pat susikaupė dvi FA taurės bei penki lygos taurės prizai.

Šiuo metu „Man City“ Anglijoje rikiuojasi antras, atsilikdamas 5 taškais nuo lyderio Londono „Arsenal“, bei ruošiasi UEFA Čempionų lygos aštuntfinaliui su „Leipzig“ (Vokietija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją