Pranešama, kad klubas jau suderino su 63-ejų specialistu šešių mėnesių trukmės sutarties detales. Po sezono R. Rangnickas turės galimybę dar dvejus metus dirbti ekipos konsultantu.

Praėjusį sekmadienį atleistą norvegą Ole Gunnarą Solskjaerą pakeisiantis vokietis, pats žaisdamas aikštėje nepasiekęs aukštumų, visą ligšiolinę trenerio karjerą praleido tėvynėje, kur vadovavo tokiems klubams kaip „Stuttgart“, Gelzenkircheno „Schalke“ ar „Leipzig“.

Dirbdamas „Red Bull“ kompanijos futbolo direktoriumi R. Rangnickas daug prisidėjo prie pastarosios komandos šuolio iš ketvirto šalies diviziono iki „Bundesliga“ prizininkų ir UEFA Čempionų lygos pusfinalininkų.

Praėjusią liepą jis pasirašė trejų metų sutartį ir tapo Maskvos „Lokomotiv“ (Rusija) sporto ir vystymo direktoriumi. Informuojama, kad „Manchester United“ dabar derasi su „geležinkeliečiais“ dėl specialisto kontrakto išpirkos.

R. Rangnickas laikomas „gegenpressing“ taktikos, kuomet kamuolį praradusi komanda bando iškart jį susigrąžinti žaibišku spaudimu, išradėju. Šį futbolo elementą sėkmingai perėmė tokie Vokietijos specialistai kaip Jurgenas Kloppas ir Thomasas Tuchelis.

Beje, praėjusį sausį R. Rangnickas dar prieš pastarąjį buvo įvardintas pretendentu į ištuštėjusį kito Anglijos grando – Londono „Chelsea“ – vyriausiojo trenerio postą.

Pasiūlymo vadovauti komandai iki sezono pabaigos vokietis atsisakė motyvuodamas, jog „nėra laikinas treneris“.

Anglijos žiniasklaida skelbia, jog „Manchester United“ taip pat aktyviai domisi dabartinio „Paris Saint-Germain“ vairininko iš Argentinos Mauricio Pochettino paslaugomis. Manoma, kad jis galėtų pakeisti R. Rangnicką vasarą.

Mančesterio klubas šiuo metu „Premier“ lygoje užima aštuntą vietą. Antradienį, jau nurodymus dalinant buvusiam O. G. Solskjaero asistentui Michaelui Carrickui, komanda užsitikrino vietą Čempionų lygos aštuntfinalyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)