„Didžioji dauguma žaidėjų bijo, nes turi vaikus ir šeimas, – Argentinos TV „El Chiringuito“ kalbėjo S. Aguero. – Man taip pat baisu. Čia esu su savo drauge ir nesusitikinėju su kitais žmonėmis. Esu užsidaręs savo namuose ir vienintelis žmogus, kurį galiu užkrėsti, yra mano draugė“.

Ir tęsė: „Jie sako, kad yra žmonių, kurie nejaučia jokių simptomų, bet yra viruso nešiotojai ir gali užkrėsti kitus. Todėl esu čia, namie. Galbūt aš nešioju virusą, bet to net nežinau“.

„Premier“ lyga dėl koronaviruso pandemijos sustabdė sezoną kovo 13 dieną, tačiau visi klubai išreiškė norą sužaisti likusias 92 rungtynes. Visos jos turėtų būti žaidžiamos be žiūrovų, kai kurias galima bus pamatyti nemokamai per televiziją.

S. Aguero sako, kad jis ir komandos draugai bus „pakankamai nervingi ir itin atsargūs“, kai sugrįš į darbą. „Viliuosi, kad bus greitai surasta vakcina ir visa tai pasibaigs“, – pridūrė futbolininkas.

Jei treniruotės bus atnaujintos prieš karantino taisyklių švelninimą, žaidėjai bus stebimi kasdien, o dukart per savaitę tikrinami dėl koronaviruso testais.

Neabejojama, kad žaidėjai turės laikytis taisyklių: turės visą laiką dėvėti kaukes, negalės valgyti ir praustis treniruočių centre, susirinkimai ir aptarimai vyks nuotoliniu būdu.

„Brighton“ puolėjas Glennas Murray teigė, kad kaukių dėvėjimas žaidžiant yra juokinga.

„Tai nėra natūralu, niekas nežais su kauke. Tai juokinga. Suprantu, kad žmonės nori matyti futbolo rungtynes, tačiau jos turi grįžti tada, kai bus visiems saugu. Juk susitiks ne tik dvi komandos, čia bus ir daugiau žmonių, kurie rizikuos“, – sakė jis.

G. Murray nuomone, visi yra skirtingoje situacijoje: „Pavyzdžiui aš turiu vaikų namie. Nenoriu jų užkrėsti. Kai kurie futbolininkai turi naujagimių, kurie gali būti jautrūs virusui. Kai kurie gyvena su tėvais. Manau, kad sudėtinga priimti tokius sprendimus“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)