Tituluočiausias Čempionų lygos klubas namuose laimėjo 3:1 (0:1) ir pasiekė revanšą už nesėkmę pirmame aštuntfinalio mače 0:1.

Ispanijos ir Prancūzijos vicečempionų akistata buvo tikras futbolo spektaklis.

Visus tris įvarčius nugalėtojams mažiau nei per 20 min. antrame kėlinyje pelnė Karimas Benzema, pavogęs šlovę iš iki tol spindėjusio „Paris Saint-Germain“ lyderio Kyliano Mbappe.

Rungtynės „Santiago Bernabeu“ stadione prasidėjo be jokios žvalgybos. Iš pradžių vietos publikos kraują stingdė K. Mbappe ir Neymaras, vėliau pavojingais smūgiais atsakė K. Benzema.

34-ą min. svečių iniciatyvą aikštėje tiksliu smūgiu į vartus pavertė K. Mbappe, bet jo įvartis neįskaitytas pasinaudojus vaizdo peržiūra – nuošalėje buvo perdavimą puolėjui atlikęs Nuno Mendesas.

Vis dėlto „Real“ gynybą metodiškai į neviltį varęs K. Mbappe po 5 min. dar kartą užtikrintai įveikė oponentų vartininką Thibaut Courtois – šįkart jokių pretenzijų arbitrai nebeturėjo. Rezultatyvų perdavimą prancūzui atliko Neymaras.

Tas pats duetas žibėjo ir po pertraukos, kai didmeistriškai Th. Courtois išmaudęs K. Mbappe vėl pasiuntė kamuolį į tinklą – antrą sykį įvartis neįskaitytas dėl nuošalės.

Kuomet visų akys buvo įsmeigtos į 23-ejų eikliakojį, netikėtai intrigą grąžino PSG vartininkas Gianluigi Donnarumma. 61-ą min. geriausias praėjusio Europos čempionato žaidėjas iš Italijos tiesiog sustingo savo vartų aikštelėje ir leido kamuolį perimti K. Benzema – prancūzas šaltakraujiškai nubaudė tautiečių ekipą.

Tiesa, epizodas paliko abejonių dėl to, ar „Real“ puolėjas neprasižengė prieš PSG vartų sargą.

Kaip ten bebūtų, įvartis atgaivino šeimininkus ir pakeitė rungtynių tėkmę.

Prancūzus paskandino dvi varžovų kontratakos, surengtos vos per dvi minutes.

Abi jas rezultatyviai užbaigė vis tas pats K. Benzema, 76-ą ir 78-ą min. surinkęs „hat-trick'ą“.


Veteranas šįkart galiausiai paliko šešėlyje savo jaunesnį tautietį, kuris ateinančiame sezone turėtų persikelti į tą patį „Real“.

Būtent K. Mbappe pelnė vienintelį įvartį ir pirmame tarpusavio susitikime Paryžiuje, kurį šeimininkai laimėjo 1:0.

Kitose rungtynėse formalumus sutvarkė ne stipriausia sudėtimi žaidęs „Manchester City“. Anglijos čempionai namuose be įvarčių išsiskyrė su Lisabonos „Sporting“ (Portugalija). Pasižymėti po Riyado Mahrezo perdavimo 47-ą min. buvo pavykę Gabrieliui Jesusui, bet įsikišus VAR įvartis buvo neįskaitytas.

Pirmą mačą išvykoje Josepo Guardiolos auklėtiniai laimėjo 5:0.

Primename, kad antradienį pirmieji į ketvirtfinalį žengė Miuncheno „Bayern“ bei „Liverpool“. Vokiečiai bendru santykiu 8:2 eliminavo „Salzburg“, anglai 2:1 pranoko Milano „Inter“.

Kitą savaitę atsakomąsias aštuntfinalio rungtynes žais „Manchester United“ ir Madrido „Atletico“ (1:1), Amsterdamo „Ajax“ ir Lisabonos „Benfica“ (2:2), Turino „Juventus“ ir „Villarreal“ (1:1), „Lille“ ir Londono „Chelsea“ (0:2).

Ketvirtfinalių ir pusfinalių burtai bus ištraukti kovo 18 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)