Vadinamuoju pokeriu pasižymėjęs snaiperis įrašė savo pavardę į elitinį žaidėjų dvidešimtuką, kurie per vieną ČL mačą yra pelnę keturis ar daugiau įvarčių.

H. Kane’as pirmąją dieną dieną įmušė daugiau įvarčių nei bet kuri kita komanda, išskyrus jo atstovaujamą Miuncheno „Bayern“.

Vokietijos grandas startavo tiesiog įspūdingai ir savo stadione net 9:2 nepasigailėjo Zagrebo „Dinamo“.

9 įvarčiai per rungtynes – visų laikų UEFA Čempionų lygos rezultatyvumo rekordas.

Keturis kartus, tris iš jų – iš 11 metrų baudinių, tikslus buvo H. Kane’as. Dublį atliko Michael Olise, po vieną įvartį pridėjo Leroy’us Sane ir Leonas Goretzka.

Aikštėje visiškai dominavę bavarai jau po pirmojo kėlinio pirmavo 3:0, tačiau antrojo pradžioje du kartus primigo ir turėjo iš naujo susikaupti rimtai kovai. Visgi net 29 sykius varžovų vartų link smūgiavę šeimininkai greitai sutvarkė visus reikalus, o pakeliui į pergalę pagerino ir ne vieną turnyro rekordą.

Čia, žinoma, labiausiai išsiskyrė H. Kane’as. Anglijos rinktinės kapitonas.

31-erių metų Harry su 33 įvarčiais UEFA Čempionų lygoje tapo rezultatyviausiu istorijoje anglų futbolininku. Jis pralenkė su 30 tikslių šūvių iki šiol pirmavusį Wayne’ą Rooney.

„Kai tik esu minimas kartu su W. Rooney, tai reiškia, kad kažką darai gerai. Jis – vienas geriausių Anglijos ir ne tik futbolininkų. Taigi tai – puikus pasiekimas“, – pripažino .

Dabar H. Kane’as – taip pat vienintelis Anglijos atstovas, per vienas rungtynes pasižymėjęs bent keturis kartus.

Jis yra ir pirmasis, kuris surinko „hat-tricką“ vien 11 m baudiniais.

Apskritai H. Kane’as per savo profesionalo karjerą jau yra sukaupęs 24-is „hat-trickus“.

„Neblogas vakaras UEFA Čempionų lygoje! Toks, kurį prisiminsiu. Ir dar vienas kamuolys, kuris keliaus į namus!“ – socialiniame tinkle brūkštelėjo Harry.

„Mano sūnui Louisui patinka žaisti futbolą. Jam dar tik treji, bet aš parnešiu šių rungtynių kamuolį ir padėsiu jį prie jo lovos. Ryte, kai pabus, jis apsidžiaugs.

Aš pasilieku kamuolius, su kuriais atlieku „hat-trickus“. Vaikinams gal jau pabodo juos pasirašyti, bet tai tęsiasi“, – pasakojo H. Kane’as.

Jis, be abejonės, sulaukė pagyrų ir iš „Bayern“ vyriausiojo trenerio Vincento Kompany.

„Jis yra motyvuotas ir man, kaip treneriui, labai lengva, kai toks topinis žaidėjas yra taip motyvuotas. Jis yra mūsų lyderis ir nacionalinės komandos kapitonas. Tokie žaidėjai žino, kada reikia iššauti.

Devyni įvarčiai yra šiek tiek neįprasta, bet buvo smagu. Komanda parodė gerą energiją ir tinkamą nusiteikimą“, – sakė specialistas iš Belgijos.

Beje, H. Kane’as be „hat-tricko“ neliko ir savaitgalį, kai pasiuntė tris kamuolius į Kylio „Holstein“ ekipos vartus Vokietijos „Bundesligoje“.

Antrame UEFA Čempionų lygos ture „Bayern“ po dviejų savaičių viešės pas Birmingamo „Aston Villą“, kuri po pergalės 3:0 prieš Berno „Young Boys“ taip pat jau turi tris taškus.

Po 5 įvarčius per vieną vakarą UEFA Čempionų lygoje yra sumušę Lionelis Messi (2012 m.), Luizas Adriano (2014 min.) ir Erlingas Haalandas (2023 m.).

Primename, kad šio sezono turnyras vyksta pagal naująjį formatą – visi klubai varžosi vienoje bendroje lentelėje, o dalyvių skaičių yra išaugęs nuo 32 iki 36.

Ekipos pirmame etape sužais po aštuonerias rungtynes su aštuoniais skirtingais varžovais ir išsidalins bilietus į jau įprastas atkrintamąsias.

Po aštuonių turų daugiausiai taškų surinkusios aštuonios komandos keliaus tiesiai į aštuntfinalį, o 9-24 pozicijas užėmusios ekipos susikaus papildomame atkrintamųjų etape dėl dar aštuonių bilietų tolyn.

Po papildomo atkrintamųjų etapo bus grįžta prie sirgaliams įprasto aštuntfinalio, kurio poras nulems ištraukti burtai.