Gerina išlaidų rekordus

Už kolumbietį, kuris pasirašė penkerių metų kontraktą, Madrido "Atletico" gaus 60 milijonų eurų kompensaciją. Tokia išpirkos suma - rekordinė Prancūzijos futbolo istorijoje - buvo numatyta jo sutartyje Ispanijoje.

"Džiaugiamės, kad Radamelis pasirinko mūsų komandą,- sakė "Monaco" prezidentas Dimitrijus Rybolovlevas, turtingiausių pasaulio žmonių sąraše užimantis 119 vietą su 9,1 milijardo dolerių vertinamu turtu. - Mums garbė, kad vienas geriausių pasaulio futbolininkų tęs karjerą čia."

Falcao tapo ketvirtuoju "Monaco" pirkiniu šį tarpezonį. Prieš keletą dienų iš "Porto" komandos už bendrą 70 milijonų eurų sumą buvo įsigyti kitas kolumbietis Jamesas Rodriguezas ir portugalas Joao Moutinho. Be to, pasirašyta sutartis su laisvuoju agentu Ricardo Carvalho.

Manoma, kad be šio ketverto ekipą turėtų papildyti dar bent du ar trys panašaus lygio žaidėjai.

Į Prancūzijos čempionų titulą nesitaiko

Praėjusį sezoną Ispanijos pirmenybėse Falcao per 34 rungtynes įmušė net 28 įvarčius ir buvo patraukęs tokių elitinių klubų kaip Londono "Chelsea" ir "Man City" dėmesį, tačiau neatsispyrė viliojančiam pasiūlymui iš Prancūzijos - jo alga, atskaičius mokesčius, sieks apie 10 milijonų eurų už sezoną. Pažymėtina, kad jo kontrakte turėtų būti numatyta sąlyga, pagal kurią per pirmuosius metus jis galės palikti klubą.

Tiesa, net ir tokie pirkiniai "Monaco" vadovų neapakina. Sporto direktorius Vadimas Vasilijevas spaudai teigė: "Ne, į Prancūzijos čempionų titulą kitą sezoną dar nesitaikome. PSG turi puikią sudėtį, o be to yra "Lyon", "Marseille", "Bordeaux", "Lille"... Bus sunku. Iki trofėjaus dar turime subręsti."

Turtingą istoriją turintį ir septyniskart Prancūzijos čempionatą laimėjusį "Monaco" treniruojantis patyręs italas Claudio Ranieri kalbėjo panašiai: "Ilgainiui norime tapti tuo, kuo Anglijoje virto Londono "Chelsea". Pirmiausiai sieksime užimti vieną iš trijų prizinių vietų bei patekti į Čempionų lygą, bet to nepadarysime pirkdami vien atakuojančius futbolininkus. Turime burti komandą iš apačios."

Ir pridūrė: "Mano svajonė - žaisti 2014 metų Čempionų lygos finale Romoje."

Namų rungtynės - pustuščiame stadione

Be to, ateityje problemų gali kelti naujieji UEFA finansinės drausmės reikalavimai, pagal kuriuos klubai po kelerių metų galės išleisti tik tiek, kiek uždirbs. Spėjama, kad vos 5 tūkstančių žiūrovų vidurkį praėjusį sezoną turėjusiai komandai tai gali tapti neįveikiama kliūtimi. Įdomu, kad net 2004-aisiais, kai "Monaco" pasiekė Čempionų lygos finalą, žiūrovų vidurkis nacionalinėse pirmenybėse svyravo ties vos 10 tūkstančių riba, nors "Stade Louis II" stadionas talpina kone dvigubai daugiau.

Kol kas šią bėdą padeda spręsti Monako Kunigaikštystėje galiojantys palankūs mokesčių tarifai (užsieniečiams futbolininkams nereikia mokėti pajamų mokesčio, o prancūzams socialinis draudimas atsieina mažiau, nei visoje Prancūzijoje), tačiau jie bus suvienodinti jau nuo kitų metų.