C diviziono 2-os grupės mače Bukarešte Edgaro Jankausko auklėtiniai išvykoje 1:3 (1:1) nusileido šeimininkei Rumunijai.

Pirmąjį mačą mūsiškiai pralaimėjo prieš Kiprą, tad po dviejų turų lieka be taškų. Rumunai šių jau turi šešis, o kitame mače šį vakarą Kosovas tą patį Kiprą sutrypė 4:0.

Lietuviai kamuolį iš vartų turėjo traukti jau 4-ąją mačo minutę, kai po puikaus Nicolae Stanciu perdavimo įvartį pelnė Valentinas Mihaila.

Vis tik tokia įvykiu eiga nesutrikdė lietuvių, kurie gan aktyviai puolė ir neužsidarė gynyboje. Tai galiausiai davė rezultatą. Itin pastebimas buvo Justas Lasickas, o 29-ąją minutę varžovų vartininkas gelbėjo savo vartus dukart iš eilės – iš pradžių po J. Lasicko, o netrukus po Giedriaus Matulevičiaus smūgių.

Rezultatą pavyko išlyginti 34-ąją minutę – Lietuva surengė nuostabią ataką ir po to paties J.Lasicko perdavimo rezultatą išlygino Armandas Kučys.

Po pertraukos lietuviai toliau su varžovais kovojo lygiai, o 77 min. trumpam paniro į euforiją – Edvinas Gertmontas puikiu smūgiu įžaidė kamuolį, su kuriuo į rumunų baudos aikštelę įskriejo Vykintas Slivka. Jis atliko perdavimą, po kurio galva pasižymėjo Domantas Antanavičius.

Tačiau po VAR peržiūros teisėjas įvartį atšaukė - nuspręsta, kad rumunų vartininkas jau buvo sugriebęs kamuolį, kai į šį smūgiavo D. Antanavičius. Sutikti su tuo nenorėjęs E. Jankauskas prieš save išvydo geltoną kortelę.

Vos po kelių akimirkų VAR buvo ir vėl pasitelktas – šį kartą teisėjas po peržiūros įžvelgė Lietuvos rinktinės nario pražangą baudos aikštelėje ir skyrė 11 m baudinį, kurį 87-ąją minutę realizavo Razvanas Marinas.

Jau per pridėtą teisėjo laiką rumunai smeigė dar vieną tikslų smūgį, kurio autorius – Alexandru Mitrita.

Priminsime, kad Rumunija šią vasarą varžėsi Europos futbolo čempionate, kuriame žengė į aštuntfinalį.

Kitas rungtynes UEFA Tautų lygoje Lietuva žais spalio 12 d., kai namie priims Kosovą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)