Lemiamo UEFA Konferencijos lygos atrankos etapo pirmose rungtynėse Lietuvos čempionai sostinės LFF stadione 0:3 (0:0) nusilleido pajėgiausiai Velso komandai – Osvestrio „The New Saints“.

Po blankaus pirmo kėlinio antrame svečiai „Panevėžio“ klubą užklupo standartinės situacijos metu: 52 min. galva po kampinio pasižymėjo Danny Daviesas.

Priblokšti šeimininkai nerado savo žaidimo, o 64-ąją minutę Danielis Williamsas suklaidino du varžovus, įveikė Lino Klimavičiaus gynybą ir savo tolimą reidą užbaigė tiksliu smūgiu į Vytauto Černiausko vartus.

Tyliame Liepkalnio gatvės stadione džiaugėsi tik svečiai iš Velso: tašką dvikovoje dėjo Benas Clarkas, po komandos draugo perdavimo iš metro kamuolį nukreipęs į vartus – 3:0.

Nominalūs mačo šeimininkai iš 8 bandymų nė karto nepataikė į svečių vartų plotą ir kėlė 4 kampinius.

Varžovai atliko net 13 smūgių, 5 kartus kamuolys skriejo į vartų plotą, dukart nuo įvarčių gelbėjo V. Černiauskas. Arbitras iš Albanijos Eldorjanas Hamiti parodė 11 geltonų korteliųm, iš jų 5 – „Panevėžiui“. Galėjo teisėjas antrame kėlinyje išsitraukti ir raudoną kortelę po grubios Nicolaso Gorobsovo pražangos, tačiau po VAR peržiūros paliko pirminį sprendimą – geltoną kortelę.

Transfermarkt svetainėje „Panevėžio“ sudėtis vertinama 5,7 mln., „The New Saints“ – 2,84 mln. eurų.

Velso klubas pernai šalies lygoje nepralaimėjo nė vieno mačo (30 pergalių, 2 lygiosios, įvarčių skirtumas – 117:18) ir triumfavo tiesiog įspūdinga net 33 taškų persvara.

Atsakomasis mačas – po savaitės Anglijoje. Dvikovą galėsite tiesiogiai žiūrėti per DELFI TV ir portale „Delfi“.

Rezultatas

„Panevėžys“ 0 – 3 „The New Saints“

52’ [0:1] Danny Davies

64’ [0:2] Daniel Williams

90+1’ [0:3] Ben Clark

Rungtynių vaizdo įrašas:

„Panevėžysׅ“: Černiauskas (v), Mazan, Klimavičius, Dubra, Rasimavičius (77’ Beneta), Benchaib, Gorobsov (60’ Čadjenovič), Dieng, Palacios (81’ Vaičekauskas), Veliulis (60’ Sarpong), Gussias (60’ Mbo).

TNS: Roberts (v), Daniels, Davies, Bodenham, Marschall (79’ Pask), Smith, Williams, Redmond, Cieslewicz (79’ Wilson), Young (87’ Bradley), Holden (79’ Clark).

Šios poros nugalėtojai pateks į pagrindines UEFA Konferencijų lygos varžybas, kuriose šį sezoną dalyvaus 36 klubai. Jie iš pradžių sužais po šešis susitikimus (tris namuose ir tris svečiuose) su jiems teksiančiais skirtingais varžovais. Tuomet aštuoni daugiausiai taškų surinkę kolektyvai keliaus tiesiai į aštuntfinalį, o 9-24 pozicijas užėmę klubai dėl likusių aštuonių kelialapių kovos atkrintamosiose.

Panevėžys“ arba TNS, prasibrovę į UEFA Konferencijų lygą, užsitikrins bendrą mažiausiai 3,05 milijono eurų premiją. Šiuo metu panevėžiečiai jau yra uždirbę 1,71 mln. eurų.

Primename, kad Čempionų lygos atrankos starte Aukštaitijos klubas netikėtai pranoko Suomijos čempioną HJK (3:0, 1:1), vėliau 0:4 ir 1:3 neprilygo Balstogės „Jagielloniai“ iš Lenkijos, o Europos lygos kvalifikacijoje 1:2 ir 0:3 neatsilaikė prieš Tel Avivo „Maccabi“ iš Izraelio.

Savo ruožtu valai 0:5 ir 1:2 nusilenkė Budapešto „Ferencvaros iš Vengrijos bei 0:1 ir 0:0 nusileido Hinčeščio „Petroclub“ iš Moldovos.