Savojo žaidimo šiame sezone nerandantys Lietuvos čempionai ir vėl nesėkmingai pradėjo rungtynes. 10 minutę įspūdingu šūviu iš toli aikštės šeimininkus į priekį išvedė Konstantinas Šulcas.

Panevėžiečiai pirmoje pirmojo kėlinio dalyje nieko pavojingo nesukūrė. Atliko keletą perdavimų į baudos aikštelę, tačiau joje užtikrintai kamuolį sugaudavo Mantas Bertašius.

22 min. puikiai ataką sukombinavo Gargždų „Bangos“ ekipa, o Cesinha buvo labai arti to, kad persvarą padvigubinų, tiesa, brazilo smūgis į tolimąjį vartų kampą sudrebino virpstą.

28 min. Jovanas Čadženovičius sulaukė tikslaus perdavimo iš krašto ir galva nukreipė kamuolį į tolimąjį apatinį vartų kampą bei išlygino rezultatą.

Kėlinio pabaigoje Cheikhou Diengo smūgiuotą kamuolį atmušė M. Bertačius, bet pirmasis prie jo suskubo ir svečius 41 min. į priekį išvedė Ernestas Veliulis.

Antroje mačo dalyje persvarą 61 min. įtvirtino svečiai iš Panevėžio – puiki kombinacija baigėsi tiksliu ispano Lucaso de Vegos smūgiu.

Gargždiškiai pačioje pagrindinio laiko pabaigoje sugrąžino intrigą – 90 min. Natanas Žebrauskas atliko perdavimą į baudos aikštelę, po kurio pasižymėjo gynėjas Justinas Januševskis.

Pergalę iškovoję „Panevėžio“ futbolininkai su 28 taškais vis dar lieka paskutinėje vietoje, bet turi tik taškeliu mažiau nei artimiausi konkurentai – Vilniaus rajono „TransInvest“ ir Marijampolės „Sūduva“, kurie dar yra sužaidę ir daugiau rungtynių.

Savo ruožtu „Banga“ su 37 taškais vis dar lieka ketvirta.

Tuo metu „Kauno Žalgirio“ nesutriko po anksti praleisto įvarčio ir savo aikštėje 2:1 (0:1) palaužė „Šiaulius“.

Mindaugo Čepo auklėtiniai susitikimą Kaune pradėjo galingai. Jau 3 minutę Gabrielius Micevičius perdavė kamuolį rezultatyviausiam ekipos futbolininkui Daviui Ikauniekui, kuris išvedė šiauliečius į priekį.

Po dar kelių minučių G. Micevičius ir vėl perdavimu paieškojo latvio, tačiau vartus laiku paliko ir komandą nuo nemalonumų išgelbėjo Deividas Mikelionis.

Kėlinio viduryje žalgiriečių gynėjai nusprendė įteikti dovanėlę svečiams, tačiau Danielis Romanovskis varžovų vartininko D. Mikelionio nenuginklavo. Po kelių akimirkų dukart pavojingai pykštelėjo Divin’as Naah, bet vieną kartą kamuolys prašvilpė pro šalį, o nuo antro bandymo vartus apgynė Gustas Baliutavičius

Pirmajai rungtynių pusei artėjant prie pabaigos varžovų baudos aikštelėje atsidūrė Aldayras Hernandezas ir atliko labai pavojingą smūgį visiškai šalia vartų. Vėliau vartininko budrumą patikrino ir Gratas Sirgėdas.

53 min. kilo sumaištis šiauliečių baudos aikštelėje – Numanas Kurdičius iš labai arti pataikė tiesiai į vartininką, o vėliau pats bosnis atliko rezultatyvų perdavimą A. Hernandezui. Rezultatas tapo lygus 1:1.

Žalgiriečiai apsukų nemažino ir toliau spaudė varžovus – antrojo kėlinio viduryje po Oyinlola Kayode perdavimo aikštės šeimininkus į priekį išvedė Fiodoras Černychas.

„Kauno Žalgirio“ futbolininkai su 52 taškais priartėjo prie laipteliu aukščiau esančio „Hegelmann“, o FA „Šiauliai“ su 33 taškais lieka penkti.