Lionelio Scaloni auklėtinius į priekį jau 22-ąją minutę išvedė Julianas Alvarezas – 1:0. Tokiu rezultatu ir baigėsi pirma rungtynių pusė, todėl per likusias 45 minutes kanadiečiai turėjo visus šansus sugrįžti. Tiesa, tai jiems nepavyko, nes praėjus vos 6 minutėms (51 min.) Argentinos pranašumą padvigubino L. Messi.

Legendinis puolėjas atsidūrė geroje vietoje geru laiku ir pataisė patogiai atšokusį Enzo Fernandezo smūgį. Tai buvo 14-asis Majamio „Inter“ atstovo įvartis „Copa America“ ir jis visų laikų rezultatyviausias turnyro žaidėjas.

Iš viso atstovaujant Argentinai, jis yra mušęs 109 įvarčius ir tarptautiniu lygmeniu nusileidžia tik portugalui Cristiano Ronaldo, kuris turi 130 tikslių smūgių.

Ši pergalė – Argentinos rinktinės dovana savo šaliai nepriklausomybės dienos proga. Argentina pasiekė 5-tą finalą iš eilės ir siekia 16-ojo „Copa America“ titulo. Šiuo metu jų turi lygiai tiek pat, kiek Urugvajus – 15.

Sekmadienį Majamyje vyksiančiame finale L. Messi kariauna susidurs su būtent urugvajiečiais arba Kolumbijos futbolininkais.