Primename, kad per rungtynių pertrauką teisėjams paliekant aikštę įvyko incidentas, po kurio buvo nuspręsta mačą nutraukti. Sprendimą dėl šio susitikimo baigties priėmė LFF Drausmės komitetas.

LFF Drausmės komiteto sprendimai:

– skirti „Dainavos“ komandai techninį pralaimėjimą rezultatu 0:3;

– skirti Alytaus klubui subendrintą 6300 eurų baudą;

– skirti Alytaus klubui žaidimo be žiūrovų sankciją, taikomą tiek komandos namų, tiek išvykos rungtynėms. Sankcija taikoma 6 (šešerioms) 2024-ųjų sezono rungtynėms.

LFF Drausmės komitetas pažymi, kad dėl taikomos sankcijos neturi nukentėti kitų A lygos komandų sirgaliai, todėl jiems turi būti sudaryta galimybė patekti į „Dainavos“ namų rungtynių svečių sirgalių sektorių, o „Dainavai“ žaidžiant išvykoje, tokias rungtynes gali stebėti DFK „Dainava“ varžovų komandos sirgaliai.

– skirti Alytaus klubo vartininkų treneriui Romanui Nesterenkai 2 rungtynių praleidimo sankciją;

– skirti Alytaus komandos vyriausiajam treneriui Sergejui Kuznecovui 3 rungtynių praleidimo sankciją;

Apeliacinis skundas dėl šio LFF Drausmės komiteto sprendimo gali būti pateikiamas LFF Apeliaciniam komitetui Drausmės kodekse nustatyta tvarka ne vėliau kaip per 7 (septynias) dienas nuo šio sprendimo įteikimo dienos. Apeliacinis skundas turi atitikti Kodekse nustatytus reikalavimus.

Primename, kad Alytuje į „TOPsport A lygos“ 31-ojo turo dvikovą susirinkę futbolo gerbėjai buvo priversti skirstytis po pirmo kėlinio: mačas tarp vietos DFK „Dainavos“ bei Marijampolės „Sūduvos“ nutrauktas po išpuolio prieš arbitrą.

Prieš pat pertrauką, 39 minutę, arbitras Orestas Abramavičius skyrė antrą 11 metrų baudinį į šeimininkų vartus, o jį realizavęs „Sūduvos“ legionierius Steve’as Lawsonas išvedė svečius į priekį 2:1.

Besibaigiant kėliniui teisėjui teko net triskart traukti raudoną kortelę. Antrą pridėto laiko minutę antrą geltoną kortelę užsidirbo „Dainavos“ legionierius Aaronas Olugbogi.

Emocijų vulkanas galutinai sprogo tiksint paskutinėms kėlinio sekundėms. Dėl ginčų su teisėju buvo pašalintas „Dainavos“ vartininkų treneris Romanas Nesterenka bei strategas Sergejus Kuznecovas.

Paskelbus pirmo kėlinio pabaigą ir artėjant stadiono rūbinių link jį puolė vienas žiūrovų ir ėmė jį smaugti. Iš tribūnų puolęs vyriškis galėjo būti apie 40-50 metų amžiaus, vilkėjo tamsius treningus.

Po šio incidento buvo nuspręsta mačą nutraukti.