Trečiadienio vakarą Raudonieji Velniai suklupo ir Danijos sostinėje, kur chaotiškame mače 3:4 (2:2) nusileido „Copenhagen“ ekipai.

Šiai dvikovai vadovavo teisėjų brigada iš Lietuvos – Donatas Rumšas, jo asistentai Aleksandras Radiušas ir Dovydas Sužiedėlis bei rezervinis arbitras Robertas Valikonis. Ir jiems darbo tikrai netrūko.

Galingai startavę „Man United“ futbolinkai jau per pirmą pusvalandį įgijo dviejų įvarčių persvarą ir atrodė, kad pasiklojo tvirtus pamatus pergalei – 3 ir 28 minutėmis pasižymėjo danas Rasmusas Hojlundas.

Tačiau vėliau įvykiai aikštėje tik įsisiūbavo: 42 min. varžovui ant kojos pavojingai užlipusiam Marcusui Rashfordui, nepaisant jo ir komandos draugų ironiškų šypsenų, buvo parodyta raudona kortelė, 45 min. skirtumą sušvelnino Mohamedas Elyounoussi, o 45+9 min. rezultatą iš 11 metrų baudinio, dėl kurio labai pyko ranka sužaidęs Harry Maguire'as, išlygino Diogo Goncalvesas.

Antrame kėlinyje D. Rumšas po VAR peržiūros paskyrė ginčytiną 11 m baudinį jau į šeimininkų vartus ir Bruno Fernandesas 69 min. meistriškai jį realizavo. Vis dėlto vienu žaidėju daugiau aikštėje turėję Danijos atstovai pasiekė savo: 83 min. Lukas Lerageris dar sykį atstatė pusiausvyrą (3:3), o 87 min. Roony Bardghji išplėšė kopenhagiečiams pergalę – 4:3.

Po skaudžios nesėkmės tiek „Man United“ atstovai, tiek Anglijos futbolo ekspertai puolė kritikuoti arbitrų ir VAR komandos darbą. Daugiausiai klausimų jiems sukėlė M. Rashfordui parodyta tiesioginė raudona kortelė, kardinaliai pakeitusi susitikimo tėkmę, ir pirmasis 11 m baudinys, kurį D. Rumšas ryžtingai paskyrė net be VAR pagalbos.

„Mes praleidome du įvarčius, kurie neturėtų skaičiuotis. Pirmasis – dėl nuošalės, nes priešais Andrę Onaną buvo ir vaizdą jam užstojo kitas varžovas, o antrasis – dėl baudinio. Gėdingas sprendimas. Bet ką tu su tuo gali padaryti?“, – po rungtynių piktinosi „Man United“ treneris Erikas ten Hagas.

Lietuvos teisėjų brigadą tarkavo ir „Man United“ legenda Paulas Scholesas, ypač kritikavęs D. Rumšo sprendimą pirmame kėlinyje išvyti M. Rashfordą.

„Reikia suprasti, ką M. Rashfordas ten bando padaryti. Jis visiškai netyčia užmynė ant varžovo kojos. Jis mano, kad statydamas ten koją, atitvers varžovą nuo kamuolio. Tai tikrai ne žiauri pražanga ir visiškai atsitiktinė. Čia ir kyla klausimas apie tai, ar teisėjas supranta šį žaidimą“, – atviravo buvęs saugas.

Jo auklėtiniui parodytą raudoną kortelę kvestionavo ir E. ten Hagas.

„Kai žiūri sulėtintą epizodo pakartojimą, visada viskas atrodo daug blogiau. Ir jie užtruko taip ilgai, kol nusprendė ją rodyti. Aš esu labai nusivylęs tokiu sprendimu. Šis sporttas niekada neturėtų būti toks, futbolas neturi su tuo nieko bendro“, – griežtai kalbėjo strategas.

„Mums teko išgyventi daugybę sprendimų, kurie buvo prieš mus, bet taip jau yra. Kažkuriuo metu jie atsisuks ir į mūsų pusę.

Pamačiau daug pozityvo, nors galiausiai ir pralaimėjome. Labai sunku, kai lieki su 10 vyrų. Tačiau net ir tada mes kontroliavome rungtynes. Kovojome ir žaidėme labai gerai. Ir vis tiek likome be taško“, – krimtosi E. ten Hagas.

Specialistui pritarė ir kapitonas B. Fernandesas.

„Stengėmės ir kovojome, bet mums buvo labai sunku, kai likome mažumoje ilgiau nei kėliniui. Dabar turime laimėti abejas paskutines rungtynes, jei norime likti UEFA Čempionų lygoje“, – ginklų nesudėjo jis.

Kitoje A grupės akistatoje Miuncheno „Bayern“ namuose 2:1 (0:0) palaužė Stambulo „Galatasaray“ ir anksčiau laiko užsitikrino pirmą poziciją. Abu įvarčius bavarams pelnė Harry Kane'as (80 ir 86 min.).

Po šio turo „Bayern“ jau gali būti visiškai ramus. Tuo metu „Copenhagen“ (4 tšk.), „Galatasaray“ (4 tšk.) ir „Man United“ (3 tšk.) tęs aršią kovą dėl antros vietos.

A grupės finiše „Man United“ svečiuosis pas „Galatasaray“ ir namuose priims „Bayern“. Į kitą etapą žengs tik dvi komandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)