Šeimininkai pirmavo po Armando Kučio įvarčio 7-ą minutę, kuomet puolėjas realizavo 11 m baudinį.

Svečiai atstatė pusiausvyrą 18-ą minutę: identišku šansu pasinaudojo Razvanas Marinas, pasižymėjęs nuo 11 m žymos.

Antro kėlinio viduryje grėsminga situacija rumunų aikštės pusėje virto... įvarčiu į lietuvių vartus.

Po Gvido Gineičio baudos smūgio prie kamuolio suskubęs Londono „Tottenham“ gynėjas Radu Dragusinas iš aikštės gilumos spurtavo lietuvių vartų link ir inicijavo greitą ataką, virtusią antru varžovų įvarčiu: 65 min. Edviną Gertmoną nuginklavo Denisas Dragusas.

Rinktinės puolėjas A. Kučys neslėpė apmaudo dėl vėl neiškovotų taškų.

„Pradėjome dvikovą gerai. Kontroliavome ją, pasisekė, kad po VAR peržiūros davė mums mušti baudinį, bet vėliau ir jie gavo analogišką progą pasižymėti.

Dėl praleisto įvarčio kaltas esu aš, turėjau suvaldyti tą situaciją, bet praleidau perdavimą, kamuolys pataikė į Gvido (Gineičio) ranką, už tai mus nubaudė. Apmaudu, kad suteikėme tokias galimybes varžovams“, – teigė kaltę dėl pirmo praleisto įvarčio prisiėmęs A. Kučys.

Ar pralaimėjimai nepradeda slėgti pačių žaidėjų? Anot A. Kučio, kyla įvairių minčių.

„Žaidžiame neblogai, bet vis nepavyksta iškovoti pergalės. Yra kaip yra, reikia toliau dirbti ir kovoti dėl taškų“, – teigė rezultatyviausias Slovėnijos lygos žaidėjas, kuriam tai buvo pirmasis įvartis žaidžiant rinktinei namuose.

„Labai geras jausmas, ypač kai tą padarai savo sirgalių akivaizdoje. Gaila, kad neiškovojame taškų, bet yra garbė žaisti prieš tokio lygio varžovus“, – pažymėjo A. Kučys, kuris šiemet yra rezultatyviausias rinktinės žaidėjas. Jo sąskaitoje – 4 tikslūs smūgiai, iš jų dukart nubausti rumunai (išvykoje ir namuose).

UEFA Tautų lygos rungtynės: Lietuva – Rumunija

Rinktinės saugas Vykintas Slivka džiaugėsi žaidimo progresu ir vylėsi, kad taškus anksčiau ar vėliau galiausiai pavyks iškovoti.

„Apmaudu, atrodo, neblogai žaidžiame, bet pergalių vis dar neturime. Aikštėje, atrodė, kovoja lygios komandos, bet detalės nusprendė rungtynes ne mūsų naudai“, – teigė Japonijoje rungtyniaujantis V. Slivka.

Jis turėjo galimybę stabdyti varžovą pražanga, kuomet buvo pelnytas antras įvartis į lietuvių vartus, tačiau futbolininkas jau prieš tai buvo užsidirbęs geltoną kortelę.

„Galėjau pasiimti antrą geltoną kortelę. Galbūt ir rungtynės būtų pasibaigusios kitu scenarijumi. Nieko jau nebepakeisi, šaukštai po pietų.

Žiūrint į modernaus futbolo tendencijas, mes niekuo neatsiliekame nuo kitų ir einame į priekį. Gal pritrūksta momentais meistriškumo ir šalto proto. Esame gerame kelyje, o pergalės ir taškai galiausiai ateis“, – vylėsi V. Slivka, lietuvių situaciją turnyro lentelėje pavadinęs „dviprasmiška“.

„Skaičiai yra apgaulingi. Demonstruojame gerą žaidimą, bet pergalių nėra. Dviprasmiškos mintys“, – teigė artimiausias rungtynes priverstas praleisti V. Slivka.

Vykintas Slivka

Tuo metu rinktinės kapitonas Justas Lasickas nemano, kad metas kelti baltą vėliavą: laukia dar dvejos Tautų lygos rungtynės ir viltys kilti iš turnyro lentelės dugno dar neprarastos.

„Pozityvo galime įžvelgti abejose (namų rungtynėse). Sunku vertinti, neturiu prie savęs statistikos bet žaidėme kaip lygūs su lygiais, nors reikia pripažinti, kad Rumunijos rinktinė yra aukštesnio lygio.

Taškų dar nėra, bet viltys dar neprarastos. Skaičiai turnyro lentelėje neatspindi kovos, kokią mes duodame varžovams. Dažniausiai kaltę prisiima treneriai, bet šiandien čia buvo mūsų pačių padarytos klaidos.

Noriu padėkoti atėjusiems sirgaliams, kad nepabijojo šalto oro ir atvyko mūsų palaikyti. Dėl jų mes pažadame nepasiduoti“, – po dvikovos kalbėjo J. Lasickas.

UEFA Tautų lygos rungtynės: Lietuva – Rumunija

Statistika (Lietuva – Rumunija)

  • Kamuolio kontrolė: 49 % – 51 %

  • Smūgiai: 7 – 13

  • Smūgiai į vartus: 3 – 4

  • Smūgiai greta vartų: 3 – 6

  • Blokuoti smūgiai: 1 – 3

  • Kampiniai: 0 – 9

  • Pražangos: 18 – 11

  • Nuošalės: 1 – 4

  • Perdavimai: 395 – 393

  • Tikslūs perdavimai: 287 – 274

  • Geltonos kortelės: 3 – 2

UEFA tautų lygos rungtynių statistika

Lietuva – Rumunija 1:2 (1:1)

Kauno Dariaus ir Girėno stadionas, teisėjas – Nicholas Walsh (Škotija);

Įvarčiai: 7 min. iš baudinio Armandas Kučys (Lietuva); 18 min. iš baudinio Răzvan Marin, 65 min. Denis Drăguş (Rumunija);

Įspėti: 48 min. Vykintas Slivka, 77 min. Armandas Kučys, 85 min. Gvidas Gineitis (Lietuva), 63 min. Andrei Burcă, 90+3 min. Florinel Coman (Rumunija);

Lietuvos rinktinės startinė sudėtis: Edvinas Gertmonas, Artemijus Tutyškinas (59 min. Titas Milašius), Rokas Lekiatas, Edvinas Girdvainis, Pijus Širvys (75 min. Fedor Černych), Justas Lasickas, Modestas Vorobjovas (80 min. Giedrius Matulevičius), Gvidas Gineitis, Vykintas Slivka, Paulius Golubickas (59 min. Artūr Dolžnikov), Armandas Kučys (80 min. Gytis Paulauskas).

Atsargoje: Mantas Bertašius, Deividas Mikelionis, Klaudijus Upstas, Tomas Kalinauskas, Domantas Antanavičius, Valdas Paulauskas, Dominykas Barauskas.

Lapkričio 15 d. Lietuva svečiuose susitiks su Kipru, o 18 d. pasirodymą C diviziono 2 grupėje baigs dvikova su Kosovu.