Dviem individualiais blyksniais lietuvius pažaboję Kosovo futbolininkai iš Dariaus ir Girėno stadiono išsivežė pergalę minimalia persvara 2:1.

Viltį rinktinei įžiebė 84-ąją minutę kamuolį galva maišatyje prie varžovų vartų į tinklą pasiuntęs Paulius Golubickas. Įvarčio autorius po rungtynių pripažino – kova šeštadienio vakarą pademonstravo, kad rinktinė yra pajėgi kautis su bet kuriuo varžovu.

„Liūdna, kad pralaimėjome, bet smagu, kad po dviejų įvarčių sugebėjome atsitiesti, rungtynių pabaiga suteikė vilties, kad galime iškovoti tašką.

„Matome, kad su visais galime žaisti, ta kova eina iki paskutinių minučių. Kiekvienose rungtynėse kovojame dėl taškų, kažkur gal sėkmės pritrūksta, kažkur gal užtikrintumo, kokybės, bet yra tos vilties ir visada stengiamės žaisti iki galo.“

Puolėjui antrino ir Kipras Kažukolovas, reiškęs apmaudą dėl praleistų „pigių“ varžovų įvarčių.

„Antras kėlinys labai pozityvus buvo, parodėme neblogą futbolą, gaila, kad prasileidom pigius įvarčius, individualus meistriškumas sužaidė.“

Spaudimą ir Kosovo futbolininkų pirmosiomis minutėmis sunkiai atlaikę lietuviai įvartį praleido jau 20-ąją minutę, kai rinktinės kapitonas Justas Lasickas pralaimėjo dvikovą vienam ryškiausių varžovų futbolininkų Edonui Zhegrovai.

Tuo metu Edvinas Girdvainis pažymėjo, kad ankstyvam spaudimui rinktinė ruošėsi.

„Trenerių štabas jau buvo nuteikęs, kad pirmomis minutėmis bus didelis spaudimas, tas ir įvyko. Kai atlaikėme pirmąją bangą, buvo lengviau.

„Labai gaila, tiek jėgų atiduota, bet rezultatas ne mūsų naudai. Yra kur tobulėti, matėme ir tų gerų momentų, dėl to labai džiaugiamės. Tikrai turime daug potencialo ir manau, kad ateityje pergalės ateis.“

Galimybių turėję lietuviai antrąjį įvartį praleido jau po pertraukos, kai į tolimąjį vartų kampą 66-ąją minutę kamuolį pasiuntė Ermalis Krasniqi.

Po mačo rinktinės trijulė vieningai reiškė padėką griausmingą atmosferą Kaune kūrusiems sirgaliams, kurie, anot E. Girdvainio pastūmėjo lietuvius ieškoti įvarčio paskutinėmis rungtynių minutėmis.

„Norėčiau padėkoti visiems sirgaliams, kurie susirinko, tikrai gausiai jautėm palaikymą, varžybų gale šitas stūmė į priekį, kad reikia lyginti rezultatą, kai tiek daug žiūrovų susirinko.“

Pastarosiomis savaitėmis gausiai aptarinėjama Dariaus ir Girėno stadiono situacija lietuvių dėmesio sulaukė ir šeštadienio vakarą.

„Sunki buvo, nes buvo nepalieta ir jaučiasi dar po tų koncertų, dar neatsistatė pilnai. Norėtųsi futbolo stadioną turėti futbolui“, – teigė K. Kažukolovas.

Lietuviams tai buvo jau trečiasis pralaimėjimas Tautų lygoje – anksčiau rinktinė pripažino Kipro bei Rumunijos rinktinių pranašumą. Pastaruosius lietuviai namuose priims jau antradienį.