Prieš pat pertrauką 39 minutę arbitras Orestas Abramavičius skyrė antrą 11 m baudinį į šeimininkų vartus, o jį realizavęs „Sūduvos“ legionierius Steve’as Lawsonas išvedė svečius į priekį 2:1.

Besibaigiant kėliniui teisėjui teko net triskart traukti raudoną kortelę. Antrą pridėto laiko minutę antrą geltoną kortelę užsidirbo „Dainavos“ legionierius Aaronas Olugbogi.

Emocijų vulkanas galutinai sprogo tiksint paskutinėms kėlinio sekundėms. Dėl ginčų su teisėju buvo pašalintas „Dainavos“ vartininkų treneris Romanas Nesterenka bei strategas Sergejus Kuznecovas.

Paskelbus pirmo kėlinio pabaigą ir artėjant stadiono rūbinių link jį puolė vienas žiūrovų ir ėmė jį smaugti. Iš tribūnų puolęs vyriškis galėjo būti apie 40-50 metų amžiaus, vilkėjo tamsius treningus.

Po šio incidento buvo nuspręsta mačą nutraukti. Sprendimą dėl šio susitikimo baigties priims Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Drausmės komitetas.

Šeštadienį „Dainava“ išplatino pranešimą spaudai su klubo pozicija šio incidento fone.

„Norime aiškiai pasakyti, kad Dzūkijos futbolo klubas „Dainava“ laikosi tvirtos pozicijos ir niekada netoleravo, netoleruoja ir netoleruos bei nepateisins jokio smurto.

Dėkojame žiūrovams, kurie palaiko mūsų klubą ir laikydamiesi drausmės nepažeidžia Lietuvos Respublikos įstatymų. Tolimesnius sprendimus priims Lietuvos futbolo federacijos Drausmės komitetas. Policija vykdys tolimesnį įvykio tyrimą“, – rašoma „Dainavos“ pranešime.

Šeštadienį ryte mintimis apie šį smurto proveržį pasidalino šiame mače penktadienį dirbęs futbolo teisėjų inspektorius Romas Elsneris.

„Viską yra nufilmavusios kameros, yra įrašai. Apsauga stengėsi viską padaryti. Dabar matau, yra kaltinama apsauga, kad neužtikrino saugumo. Bet supraskite, į Donaldą Trumpą šaudo, o jį sergi dar ne tokia apsauga. Alytuje apsaugininkai savo darbą atliko“, – tvirtino R. Elsneris.

Anot jo, teisėją puolė iš centrinių tribūnų futbolą stebėjęs pusamžis vyras.

„Aš mačiau, kaip buvo apsirengęs tas žiūrovas. Tuo momentu stojausi ir supratau, kad baigsis negerai.