Vokiečiai turnyrą Kutaisyje (Gruzija) pradėjo lygiosiomis su Izraeliu (1:1), persikėlus į Batumį antrose rungtynėse 1:2 nusileido čekams ir savo viešnagę kurorte prie Juodosios jūros baigė nesėkme 0:2 anglams.

Vokiečiai C grupėje su 1 tašku liko paskutiniai ir kartu su čekais jau baigė savo pasirodymą Senojo žemyno jaunimo pirmenybėse.


„Vokietija apsijuokė ir namo keliauja dar prieš atkrintamąsias. Grupėje, kurioje žaidė Izraelis ir Čekija, jaunoji Vokietijos pamaina liko be pergalių.


To dar niekada nebuvo. Europos U-21 čempionatas vyksta jau 45-erius metus. Kai Vokietija patekdavo į pagrindinį turnyrą, komanda laimėdavo bent vienerias rungtynes, tačiau tai buvo iki šiol. Ir taip pasirodė čempiono titulą ginanti, futbolo tradicijas turinti komanda, viena favoričių laimėti Europos čempionatą“, – negailestingai Vokietijos artimiausią pamainos pasirodymą vertino Bild.de.

„Maža to, Vokietija nepateko į 2024-ųjų Paryžiaus žaidynes. O tokia buvo stratego asistento Hermanno Gerlando didžioji svajonė“, – primena Bild.

Antonio Di Salvo, Vokietijos U21 futbolo rinktinės strategas

Nusivylimu tapo komandos puolimas, nors priekyje kokybės vokiečiams stigti neturėjo.

Žaidė Dortmundo „Borussia“ žvaigždė Youssoufa Moukoko ir jau dukart vyrų rinktinės skonio ragavęs Kevinas Schade, žaidžiantis „Premier“ lygoje „Brentford“ pajėgose.

Vienintelius du vokiečių įvarčius Batumyje mušė atraminis saugas Angelo Stilleris ir gynėjas Yannas Aurelis Bisseckas.

„Veltui ieškosite lyderių ir garsiai kalbančių šioje rinktinėje“, – įspėjo Bild.

Anot publikacijos autoriaus, komandos kapitonas Y. A. Bisseckas kovojo su savimi ir neatliko savo, kaip komandos lyderio, vaidmens. A. Stilleris kalbėjo daug, bet komandos draugai jo negirdėjo.

„Prieš turnyrą liaupsinta komandos vienybė greitai pasirodė esanti bevertė. Po pralaimėjimo čekams A. Stilleris viešai kritikavo savo kolegas puolėjus. „Freiburg“ žaidėjas Yannikas Keitelis apkaltino trenerių štabą neparengus plano B ar C“, – rašoma Bild.

Yannikas Keitelis bendrauja su sirgaliais, Vokietijos U21 futbolo rinktinė

„Potencialas vis dar didžiulis, o įgyvendinimas – katastrofa. Gėdingas pasirodymas grupių etape parodė, kad aikštėje ir už jos ribų trūko charakterių ir stiprių vaikinų. Kūno kalba, mentalitetas, valia laimėti – mūsų U21 žaidėjai viso to neturėjo“, – rašoma toliau ir konstatuojama, jog Vokietijos futbolo jaunimą ištiko krizė.

Kitoje publikacijoje teigiama, jog šis turnyras turėjo suteikti pasitikėjimo prieš artėjantį vyrų Euro 2024 čempionatą Vokietijoje, tačiau U-21 rinktinė grįžo po „apgailėtino nokauto“.

„Lieka nerimą keliantis bendras Vokietijos futbolo vaizdas – ir tai likus metams iki ilgai lauktos Europos čempionato vasaros“, – rašoma webkurve.de.

Tikra staigmena tapo pirmą kartą finaliniame etape dalyvaujantys turnyro šeimininkai gruzinai, kurie antradienį laimėjo A grupės varžybas. Sau už nugaros kartvelai paliko tris futbolo nacijas: portugalus, olandus ir belgus.

Pirmenybes Gruzija rengia kartu su Rumunija, bet finalas bus žaidžiamas Batumyje.

Ketvirtfinalio poros:

Liepos 1 d. 19 val., Gruzija – Izraelis (Tbilisis)

Liepos 1 d. 22 val., Ispanija – Šveicarija (Bukareštas)

Liepos 2 d. 19 val., Anglija – Portugalija (Kutaisis)

Liepos 2 d. 22 val., Prancūzija – Ukraina (Klužas)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją