Buvo manyta, kad Pirmoje lygoje žaidusio futbolininko mirties priežastis nėra smurtinė.

Prokuratūra skelbė, jog pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 138 str. 1d. („Nesunkus sveikatos sutrikdymas“) ir tvirtinta, kad futbolininko mirtis nesusijusi su smurtu.

Ikiteisminį tyrimą atliko Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, o tyrimui vadovavo Marijampolės apylinkės prokuratūros prokurorė.

Paskutiniame tinklaraštininko Skirmanto Malinausko epizode („Skylėta Contribee, Kizelevičiaus aferos, Chveduko žudikas“) atskleidžiamos naujos K. Chveduko bylos detalės.

Futbolininko mamos advokatė Vilija Kavaliauskienė S. Malinauskui teigė, kad mirties priežastis – smurtas.

„Mirties priežastis jau nurodoma visai kita – dėl patirto smurto. Ir kiek man yra žinoma, yra pareikšti piliečiui įtarimai dėl nužudymo“, – laidoje kalbėjo V. Kavaliauskienė.

Teisininkė teigė, kad mirties ekspertizės išvados buvo pakeistos, nes prieš tai teismo medicinos ekspertas išvadas pateikė jas vertindamas „savo nuožiūra“.

„Jis vertino mirtį savo nuožiūra, kai tuo tarpu Vilniaus medicinos tarnybos ekspertai nurodo, kad esant smurtiniams sužalojimams, per savaiminės mirties prizmę vertinti negalima. Pirmiausia turėjo būti vertinimas per patirto smurto prizmę. Ekspertų akte nurodoma, kad būtent dėl šios priežasties ankstesnės išvados yra neteisingos“, – sakė V. Kavaliauskienė.

Delfi kreipėsi į Generalinės prokuratūros komunikacijos skyrių dėl šios informacijos patvirtinimo. Straipsnis bus papildytas, kai tik bus gauta informacija iš teisėsaugos.

Lietuvos rinktinės gynėjas

K. Chvedukas 2023 m. rungtyniavo jau nebeegzistuojančios gimtojo miesto „Marijampolė City“ komandoje ir buvo jos kapitonas.

Gynėjas ilgą karjeros dalį rungtyniavo „Sūduvos“ ekipoje, su ja 2017-aisiais triumfavo Lietuvos čempionate, 0 2009-aisiais iškovojo ir LFF taurės bei LFF supertaurės trofėjus.

Per savo karjerą jis taip pat žaidė Lenkijos, Kroatijos klubuose, taip pat – Maltoje ir Suomijoje, o savo trofėjų lentyną papildė ir žaisdamas Airijoje – ten jis su „Dundalk“ ekipa 2018-aisiais tapo šalies čempionu bei taurės laimėtoju.

Lietuvos rinktinėje nuo 2012-ųjų iki 2019-ųjų jis sužaidė 20 rungtynių.