Vokietijos ekipa savo aikštėje net 7:0 sutriuškino Donecko „Šachtar“ futbolininkus. „Šachtar“ sustabdė „Bayern“ puolimo mašiną Ukrainoje (0:0), tačiau atsakomasis mačas vyko Miuncheno klubo tvirtovėje.

Jau 2 min. į „Šachtar“ vartus buvo skirtas 11 m baudinys, o gynėjas Oleksandras Kučeras po abejotino teisėjo sprendimo buvo pašalintas iš aikštės. Taip rungtynių baigtis buvo nulemta.

Londono „Chelsea“ klubas namuose priėmė Prancūzijos „Paris Saint Germain“ ekipą. Pirmasis „Chelsea“ ir „Paris Saint Germain“ susitikimas Paryžiuje baigėsi lygiosiomis 1:1.

Sužaidus pusvalandį šeimininkai įgijo kiekybinę persvarą - 32 min. iš aikštės buvo pašalinta Paryžiaus klubo didžiausia žvaigždė Zlatanas Ibrahimovičius.

Tačiau „Paris Saint Germain“ futbolininkai nepalūžo ir po pratęsimo sužaidę lygiosiomis 2:2 dėka išvykoje daugiau pelnytų įvarčių keliauja į ketvirtfinalį.

Rezultatas:

Londono „Chelsea“ – „Paris Saint Germain“ - 2:2 (po pratęsimo)

32' Zlatanas Ibrahimovičius („Paris Saint Germain“) parodyta raudona kortelė
81' [1-0] Gary'is Cahillas
86' [1-1] Davidas Luizas
96' [2-1] Edenas Hazardas
114' [2-2] Thiago Silva

Rungtynių eiga:

Pirmo kėlinio pirmoje pusėje aikštėje vyko lygus žaidimas. Nė vienai komandai pasižymėti nepavyko.

Sužaidus pusvalandį šeimininkai įgijo kiekybinę persvarą - 32 min. iš aikštės buvo pašalinta Paryžiaus klubo didžiausia žvaigždė Zlatanas Ibrahimovičius.

Puolėjas šoko į priekį kovodamas dėl kamuolio su Oscaru. Ir nors Z. Ibrahimovičius akivaizdžiai sulenkė kojas nenorėdamas traumuoti varžovo, teisėjas iškart parodė raudoną kortelę.

57 min. puikią progą išvesti svečius į priekį turėjo Edinsonas Cavanni. Įveikęs „Chelsea“ vartininką puolėjas iš gan aštraus kampo smūgiavo į tuščius vartus, tačiau pataikė į virpstą.

Atrodo, jog aikštėje vienu žaidėju mažiau turi „Chelsea“ ekipa, o ne jų varžovai. „Paris Saint Germain“ reikia įvarčio ir jie stengiasi šturmuoti Anglijos klubo vartus.

Pirmo rungtynių įvarčio reikėjo laukti iki 81-os min., kuomet kamuolį į Prancūzijos čempionų vartus pasiuntė Gary'is Cahillas. „Chelsea“ gynėjai muša geriau už puolėjus. Pirmajame mače įvartį pelnė kitas Londono klubo gynėjas Branislavas Ivanovičius.

Tačiau „Paris Saint Germain“ didvyriškos pastangos pelnyti įvartį nenuėjo veltui - 86 min. rezultatą išlygino buvęs Londono klubo gynėjas Davidas Luizas.

Pirmas mačas taip pat baigėsi rezultatu 1:1, tad teko žaisti pratęsimą.

Jo pradžioje į „Paris Saint Germain“ klubo vartus buvo skirtas 11 m baudinys. Jį užtikrintai realizavo Londono klubą į priekį vėl išvedęs Edenas Hazardas.

Bet Prancūzijos sostinės futbolininkų stebuklai šiose rungtynėse nesibaigė. 114 min. svečiai dar kartą išlygino rezultatą - „Paris Saint Germain“ gerbėjus į ekstazę pasiuntė įvartį pelnęs Thiago Silva.

Rezultatas:

Miuncheno „Bayern“ - Donecko „Šachtar“ 7:0

3' Oleksandras Kučeras („Šachtar“) parodyta raudona kortelė
4' [1-0] Thomasas Muelleris (iš 11 m baudinio)
34' [2-0] Jerome'as Boatengas
49' [3-0] Franckas Ribery
52' [4-0] Thomasas Muelleris
63' [5-0] Holgeris Badstuberis
75' [6-0] Robertas Lewandowskis
87' [7-0] Mario Goetze

Rungtynių eiga:

Mačas svečiams prasidėjo itin prastai. Jau 2 min. į „Šachtar“ vartus skirtas 11 m baudinys, o gynėjas Oleksandras Kučeras po abejotino teisėjo sprendimo buvo pašalintas iš aikštės. Baudinį realizavo kamuolį į vartus pasiuntęs Thomasas Muelleris.

19-ą min. aikštę dėl traumos paliko vienas „Bayern“ lyderių Arjenas Robbenas. Jį pakeitė Sebastianas Rode.

Žaidėju daugiau turintys „Bayern“ futbolininkai akivaizdžiai dominavo aikštėje, o savo turėtą persvarą Miuncheno ekipa įtvirtino 34 min. Kamuolį į vartus pasiuntė Jerome'as Boatengas.

Antro kėlinio pradžioje šeimininkai ėmė triuškinti varžovus. 49 min. pasižymėjo Franckas Ribery, o dar po trijų minučių į sutrikusių varžovų vartus kamuolį antrą kartą šiose rungtynėse pasiuntė Thomasas Muelleris.

63 min. Holgeris Badstuberis pelnė penktą „Bayern“ įvartį šiose rungtynėse. Šeštą atseikėjo 75 min. vienas prieš vartus iššokęs Robertas Lewandowskis.

Varžovų triuškinimą 87 min. užbaigė Mario Goetze.

*****

Antradienį kelialapius į ketvirtfinalį užsitikrino Madrido „Real“ ir Portugalijos „Porto“ komandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (428)