„Bayern“ įspūdingai pradėjo susitikimą su „Real“. Jau 11 mačo sekundę krito įvartis. Hassanas Salihamidžičius prasiveržė dešiniu kraštu, perdavė kamuolį olandui Roy Makaay, kuris nukreipė jį į vartus. Tai buvo greičiausias įvartis Čempionų lygos istorijoje.

66-ą minutę rezultatą po kampinio galva padvigubino Lucio.

„Real“ tuomet reikėjo mušti du įvarčius, tačiau jie pasiekė tik vieną. Už Marko van Bommelio pražangą prieš Robinho skirtą 11 metrų baudinį realizavo Ruudas van Nistelrooy.

Pirmąsias rungtynes Eindhovene pralaimėję traumų išretinti „Arsenal“ futbolininkai savo aikštėje didžiąją mačo dalį atakavo. Dažnos atakos davė vaisių 58 min., kai po kampinio PSV gynėjas Alexas netikėtai nukreipė kamuolį į savo vartus.

„Arsenal“ ryžtas buvo numalšintas rungtynių pabaigoje. Edisonui Mendezui baudos smūgiu pakėlus kamuolį, Alexas iššoko aukščiausiai iš visų ir galva pasiuntė kamuolį į vartus, ištaisydamas savo klaidą. Olandijos ekipa šventė pergalę bendru rezultatu 2:1 ir žengė į ketvirtfinalį.

„Milan“ prireikė daugiau nei dviejų valandų bendro žaidimo laiko, kad palaužtų Škotijos čempionų „Celtic“ pasipriešinimą.

Pirmajame atsakomųjų varžybų kėlinyje kilo daug ginčų, kai mėgindamas blokuoti Jiri Jarošiko smūgį baudos aikštelėje ranka sužaidė Paolo Maldini, tačiau teisėjas pražangos neužfiksavo.

Antrojo kėlinio pradžioje „Celtic“ pabandė užgulti italų vartus, tačiau įvarčio nepasiekė, o pagrindinio laiko pabaigoje jau „Milan“ surengė labai pavojingą vartų šturmą. Glazgo ekipos vartininkui Arturui Boručui teko parodyti savo meistriškumą po P.Maldini smūgio galva ir Clarence‘o Seedorfo baudos smūgio, o Kaka iš baudos aikštelės prieigų muštas kamuolys atsimušė į skersinį ir atšoko A.Boručui.

Kaka savo tikslą pasiekė 3 pratęsimo minutę, kai prasiveržęs nuo aikštės vidurio iš kelių metrų parito kamuolį į vartus tarp vartininko kojų. „Milan“ išlaikė teigiamą rezultatą ir šventė pergalę.

„Man Utd“ antrą kartą minimaliu rezultatu pranoko „Lille“ ekipą. 72-ą min. Cristiano Ronaldo prasiveržė kairiuoju kraštu ir skersavo kamuolį į baudos aikštelę, o ten be priežiūros paliktas Henrikas Larssonas galva nukreipė jį į vartus.

Ketvirtfinalio ir pusfinalio burtai bus traukiami penktadienį.

Trečiadienio aštuntfinalio rungtynių statistika: (ryškiau pažymėtos komandos žengė į ketvirtfinalį)

"Milan" 1 - 0 "Celtic" (Pirmos rungtynės 0-0)

93' [1 - 0] Kaka

"Arsenal" 1 - 1 "PSV" (Pirmos rungtynės 0-1, bendras rezultatas 1-2)

58' [1 - 0] Alex (į savo vartus)

83' [1 - 1] Alex

"Man Utd" 1 - 0 "Lille" (Pirmos rungtynės 1-0, bendras rezultatas 2-0)

72' [1 - 0] Henrik Larsson

"Bayern" 2 - 1 "Real" (Pirmos rungtynės 2-3, bendras rezultatas 4-4)

1' [1 - 0] Roy Makaay

66' [2 - 0] Lucio

83' [2 - 1] Ruud van Nistelrooy (11 m b.)