Pačioje pirmo kėlinio pabaigoje bulgarai liko žaisti mažumoje, kai antrą geltoną kortelę prieš save išvydęs Andrianas Kraevas buvo išvarytas iš aikštės.

Kiekybine persvara lietuviai spėjo pasinaudoti dar pirmame kėlinyje, kai po sumaišties baudos aikštelėje kamuolį į tinklą iš arti nukreipė gynėjas Pijus Širvys, kuriam tai buvo pirmasis įvartis su rinktinės marškinėliais.

Antrojo kėlinio pradžia lietuviams taip pat susiklostė puikiai – tas pats P. Širvys sėkmingai užbaigė dar vieną ataką ir taip pelnė antrą savo bei komandos įvartį.

Po kurio laiko kamuolį į vartus pasiuntė ir Justas Lasickas, bet po VAR peržiūros buvo užfiksuota nuošalė ir smūgis atšauktas. Per likusį laiką lietuviai ramiai užbaigė rungtynes ir iškovojo tris taškus.

„Fantastika, kai laimi, visada pačios geriausios emocijos“, – po pergalės „Viaplay“ eteryje džiaugėsi „Panevėžiui“ atstovaujantis P. Širvys.

Jis įvertino įvarčių situacijas, kurias sukūrė komandos draugai.

„Kampinio metu Linas (Klimavičius) gerai sukovojo, atmetė kamuolį, o aš jau įgrūdau kamuolį „su mėsomis“.

Antro įvarčio metu J. Lasickas labai gerai prasiveržė, atliko gerą perdavimą galinio virpsto link. Tą buvome analizavę, ruošėmės, žinojome, jog jie gale palieka erdvės. Tiesiog įkirtau, puikiai pakeltas kamuolys, įmušiau į tuščius vartus“, – komentavo P. Širvys.

Pijus Širvys

Anot įvarčių autoriaus, dvikovą keitė varžovo raudona kortelė, kurios pradžia nebuvo lengva. Toliau po įvarčių rinktinė mėgavosi žaidimu.

Patikėjome savo jėgomis, žinome, kad tikrai galime žaisti. Kai tuo tiki, viskas einasi puikiai“, – „Viaplay“ eteryje kalbėjo P. Širvys.

Pijus Širvys ("Viaplay")

Anot rezultatyvų perdavimą atlikusio J. Lasicko, kuris taip pat privertė varžovą užsidirbti dvi geltonas korteles ir palikti aikštę, pergalė jau brendo.

„Nieko kažko nepadarėme, nepatekome į Europos ar pasaulio čempionatą, bet tos pergalės pas mus retai užsuka, malonu laimėti.

Ji jau kurį laiką brendo, kažkur, kažkuriose gerose rungtynėse nedaug trūkdavo. O dabar pavyko sužaisti solidžią dvikovą“, – teigė J. Lasickas, kuris pripažino, jog varžovui nuobauda skirta visiškai pagrįstai.

Lietuviai namuose su bulgarais sužaidė lygiosiomis (1:1), o tose rungtynėse birželį pirmo kėlinio viduryje J. Lasickas užsidirbo raudoną kortelę ir Lietuva dvikovą užbaigė mažumoje.

Anot jo, kur kas svarbiau tai, kaip komanda sužaidė namuose išplėšdama tašką.

„Nenoriu įžeisti varžovų, bet atrodė, jog jie palūžo, keista atmosfera jų gretose, o mes čia tiesiog tuo pasinaudojome, pelnėme savo įvarčius ir iškovojome pergalę“, – „Viaplay“ eteryje po dvikovos teigė rinktinės saugas.

Justas Lasickas

Po pergalės lietuviai su 5 taškais aplenkė tą pačią Bulgariją (2 tšk.) ir grupėje pakilo į ketvirtą poziciją.

Lietuvos futbolininkai po rungtynių iškart keliaus atgal į Kauną, kur antradienį laukia dar vienas svarbus testas – dvikova su Vengrija. Rungtynės Dariaus ir Girėno stadione prasidės 21.45 val.


Standings provided by Sofascore

2024-ųjų UEFA Europos čempionato atrankos rungtynių statistika

Bulgarija – Lietuva 0:2 (0:1);

Vasilio Levskio stadionas, Sofija; teisėjas – Giorgi Kruašvili (Sakartvelas);

Įvarčiai: 45 min. ir 55 min. Pijus Širvys (Lietuva);

Įspėti: 8 min. Valentinas Antovas, 21 min. Andrianas Kraevas, 60 min. Lukasas Petkovas, 68 min. Ilia Gruevas, 72 min. Kirilas Despodovas (Bulgarija); 20 min. Gvidas Gineitis (Lietuva);

Pašalintas: 42 min. Andrianas Kraevas (Bulgarija).

Lietuvos rinktinės startinė sudėtis: Emilijus Zubas, Linas Klimavičius, Modestas Vorobjovas, Gytis Paulauskas (85 min. Faustas Steponavičius), Fedor Černych (70 min. Arvydas Novikovas), Justas Lasickas, Vykintas Slivka (78 min. Eligijus Jankauskas), Gvidas Gineitis (69 min. Matijus Remeikis), Pijus Širvys (85 min. Markas Beneta), Edgaras Utkus, Rokas Lekiatas;

Atsargoje: Edvinas Gertmonas, Vytautas Černiauskas, Edvinas Girdvainis, Kipras Kažukolovas, Klaudijus Upstas, Ovidijus Verbickas, Daniel Romanovskij;

Statistika

2024-ųjų pirmenybės vyks Vokietijoje. Iš kiekvienos grupės tiesiai į čempionatą pateks po dvi pirmas vietas užėmusias komandas, taip pat šeimininkė Vokietija, o likusios trys paaiškės po atkrintamųjų, kuriose komandos galės dalyvauti UEFA tautų lygos keliu.

Į atkritamąsias pateks po keturias geriausias A, B ir C divizionų komandas, kurios į čempionatą nepateks atrankos keliu. Jos susidurs savo diviziono akrintamosiose, iš kur į čempionatą iškops po vieną komandą.

Jei į čempionatą kažkuri iš keturių geriausių diviziono komandų pateks tiesiogiai, vieta atkrintamosiose atiteks žemiau bendrame diviziono reitinge esančiai komandai.

Lietuvos rinktinės tvarkaraštis ir rezultatai Europos čempionato atrankos varžybose:

Kovo 24 diena (penktadienis), 21.45 val. Serbija – Lietuva 2:0

Birželio 17 diena (šeštadienis), 16.00 val. Lietuva – Bulgarija 1:1

Birželio 20 diena (antradienis), 21.45 val. Vengrija – Lietuva 2:0

Rugsėjo 7 diena (ketvirtadienis), 21.45 val. Lietuva – Juodkalnija 2:2

Rugsėjo 10 diena (sekmadienis), 21.45 val. Lietuva – Serbija 1:3

Spalio 14 diena (šeštadienis), 19.00 val. Bulgarija – Lietuva 0:2

Spalio 17 diena (antradienis), 21.45 val. Lietuva – Vengrija;

Lapkričio 16 diena (ketvirtadienis), 21.45 val. Juodkalnija – Lietuva;

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją