Lietuviai pirmavo po 7-ą minutę Armando Kučio realizuoto 11 m baudinio. Tai neišmušė iš vėžių rumunų, kurie vasarą patirtį kaupė Euro 2024 pirmenybėse ir pasiekė atkrintamąsias.

18 min. po varžovų kampinio nesėkmė ištiko Gvidą Gineitį: baudos aikštelėje kamuolys pataikė į saugo ranką ir arbitras skyrė 11 m baudinį.

Tiksliai šansą išnaudojo „Cagliari“ saugas Razvanas Marinas, nors Edvinas Gertmonas atspėjo kamuolio skriejimo kryptį ir net pirštų galiukais lietė jį.

Antrame kėlinyje 63 min. greitoje atakoje tik pražanga stabdytas A. Kučys: puolėjas jau buvo kamuolį prasimetęs į priekį, tik rumuno taisyklių pažeidimas leido išvengti A. Kučio akistatos su vartų sargu.

Prie kamuolio stojęs G. Gineitis pataikė į gyvatvorę. Ir vietoj įvarčio į svečių vartus – žaibiškas svečių išpuolis, pasibaigęs tiksliu smūgiu į E. Gertmono vartus.

Andrei Ratiu kone nuo savo baudos aikštelės spurtavo lietuvių vartų link, šeimininkai galėjo ne kartą stabdyti įsibėgėjusį rumuną, tačiau šis sugebėjo išsaugoti kamuolį, Dennisas Manas atliko rezultatyvų perdavimą Denisui Dragusui, šis šaltakraujiškai nuginklavo Lietuvos rinktinės vartų sargą.

Lietuvių atakoms aštrumo dvikovos pabaigoje pridėjo Artūras Dolžnikovas, Gytis Paulauskas, tačiau paskutiniai lietuvių bandymai nevirto antru įvarčiu į rumunų vartus.

Kitose grupės rungtynėse Kosovas namie 3:0 (1:0) pranoko Kiprą.

Tad C diviziono 2 grupėje su 4 pergalėmis pirmauja Rumunija (12 taškų), Kosovas – antras (9), Kipras su 3 taškais trečias, Lietuva be pergalių – ketvirta (0).

Rezultatas

Lietuva 1 2 Rumunija

7’ [1:0] Armandas Kučys

18’ [1:1] Razvan Marin

64’ [1:2’] Denis Dragus

Statistika (Lietuva – Rumunija)

  • Kamuolio kontrolė: 49 % – 51 %

  • Smūgiai: 7 – 13

  • Smūgiai į vartus: 3 – 4

  • Smūgiai greta vartų: 3 – 6

  • Blokuoti smūgiai: 1 – 3

  • Kampiniai: 0 – 9

  • Pražangos: 18 – 11

  • Nuošalės: 1 – 4

  • Perdavimai: 395 – 393

  • Tikslūs perdavimai: 287 – 274

  • Geltonos kortelės: 3 – 2

Lietuva: Edvinas Gertmonas (vartininkas), gynyboje – Pijus Širvys, Rokas Lekiatas, Edvinas Girdvainis, Artemijus Tutyškinas, Justas Lasickas, saugų grandyje – Gvidas Gineitis, Modestas Vorobjovas, Vykintas Slivka, Paulius Golubickas, puolime – Armandas Kučys.

Atsargoje: Antanavičius, Barauskas, Bertašius, Černychas, Dolžnikovas, Kalinauskas, Matulevičius, Mikelionis, Milašius, Paulauskas, Upstas.

Rumunija: Florinas Nita (vartininkas), gynyboje – Deian Sorescu, Andrei Burca, Radu Dragusin, Andrei Ratiu, sauguose – Marius Marin, Razvan Marin, Nicolae Stanciu, priekyje – Valentin Mihaila, Denis Dragus, Dennis Man.

UEFA Tautų lygos rungtynės: Lietuva – Rumunija

Šeštadienį lietuviai išvykoje 1:2 nusileido Kosovui ir kol kas C diviziono antroje grupėje tarp keturių komandų yra paskutiniai – Edgaro Jankausko auklėtiniai pralaimėjo visus 4 mačus.

Lietuvos ir Rumunijos rinktinės jau buvo susitikusio rugsėjo mėnesį, tada varžovai namuose mūsiškius pranoko 3:1, tačiau pergalingus įvarčius pelnė tik pačioje mačo pabaigoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)