Į JAV vykstančio turnyro finalą kolumbiečiai žengė laimėję 1:0, nors pusę rungtynių turėjo verstis be pašalinto iš aikštės Danieliaus Munozo.

Pergalingą įvartį dar iki komandos draugo išvarymo pelnė Jeffersonas Lerma.

Po finalinio švilpuko aikštėje tarp priešininkų kilo aistrų, nauja jėga persimetusių į Šarlotės stadiono tribūnas.

Grupė pralaimėtojų, vedamų savo žvaigždžių Darwino Nunezo iš „Liverpool“ (Anglija) bei Ronaldo Araujo iš „Barcelona“ (Ispanija), metėsi į tribūną, kurioje taip pat buvo kilę neramumų tarp varžovų stovyklų gerbėjų.

Vaizdo įrašuose matyti, kaip futbolininkai švaistosi kumščiais su Kolumbijos sirgaliais, o apsaugos darbuotojai bei kitas personalas bando juos nutempti atgal į aikštę.

Urugvajaus kapitonas Jose Maria Gimenezas vėliau teigė su tautiečiais skubėjęs ginti tribūnoje buvusių artimųjų, kuriais esą deramai nepasirūpino apsauga.

„Tai yra gėdinga, nes šalia nebuvo nė vieno policijos pareigūno, kuris galėtų suvaldyti neblaivius žiūrovus. Turėjome patys įsikišti ir apginti savo šeimas, nes niekas nekontroliavo jų gėrimo“, – skundėsi Madrido „Atletico“ (Ispanija) gynėjas.

Urugvajaus savaitgalį dar laukia rungtynės dėl trečios vietos su Kanada.

Tuo metu Kolumbija, finalą pasiekusi pirmąsyk nuo 2001-ųjų, kai vienintelį kartą tapo čempione, dėl titulo susigrums su sostą ginančia Argentina.

Lionelio Messi kompanija pusfinalyje kanadiečius įveikė 2:0.

Finalas vyks naktį iš sekmadienio į pirmadienį Lietuvos laiku.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją