Po vasarą įvykusio incidento ir jį lydėjusių pasekmių tapo aišku, kad Ch. Eriksenas daugiau niekada nežais Milano ekipos sudėtyje „Serie A“ čempionate.

Pats 29-erių danas vienu metu apskritai galvojo ir apie profesionalo karjeros pabaigą, bet galutinio sprendimo dar nėra priėmęs.

Birželio 12-ąją dieną Europos čempionato rungtynėse tarp Danijos ir Suomijos nacionalinių ekipų Ch. Eriksenui sustojo širdis. Futbolininkas buvo gaivinamas aikštėje, jo gyvybę išgelbėjo operatyvi ir profesionali medikų, panaudojusių defibriliatorių, reakcija.

„Jam buvos sustojusi širdis. Ar buvome arti to, kad visiems laikams prarastume Christianą? Aš nežinau“, – po incidento ESPN citavo „F.C. Copenhagen“ klubo ir danų rinktinės sporto gydytoją Andersą Boesensą.

Gruodžio 12-ąją Milano komanda su Ch. Eriksenu ir jo agentu sutarė, kad kontraktas abipusiu susitarimu yra nutraukiamas. Sutapimas ar ne, tačiau šis sprendimas priimtas prabėgus lygiai pusmečiui po incidento.

„Klubas ir visa Nerazzurri (juodai-mėlyni, – red. past.) šeima linki Christianui viso ko geriausio ateityje“, – išsiskirdamas su Ch. Eriksenu sėkmės danui oficialiame pranešime palinkėjo Milano klubas. – Nors „Inter“ ir Ch. Erikseno keliai dabar išsiskiria – ryšys niekada nenutrūks. Geri laikai, įvarčiai, pergalės, Scudetto šventės su gerbėjais už San Siro stadiono ribų – visa tai amžiams išliks Nerazzurri istorijoje“.

Pastaruoju metu Ch. Eriksenas treniruojasi su savo buvusia ekipa iš Danijos – „Odense BK“.

Sportininko tikslas – sugrįžti į optimalią formą, įsivertinti, ar jis vis dar gali žaisti aukščiausio lygio futbolą ir 2022 metais priimti savo lemiamą sprendimą.

Į Milaną Ch. Erikssenas iš Anglijos persikėlė prieš 2020-2021 m. sezoną ir vieną kartą tapo Italijos čempionu.

Iki tol danas žaidė Amsterdamo „Ajax“ (2010-2013) ir Londono „Tottenham Hotspur“ (2013-2020) komandose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją