Ketvirtadienį Lietuvos vicečempionai namų sienas apgynė rezultatu 1:0 ir pirmą kvalifikacijos etapą laimėjo bendru santykiu 3:1.

„Tikėjomės nelengvo mačo, spėjome, jog varžovai spaus mus didelėmis pajėgomis. Pirmame kėlinyje jiems tai pavyko, mums kilo daug ir rimtų nepatogumų. Po maždaug 15 min. prisitaikėme, žaisti tapo lengviau. Patys ėmėme spausti priešininkus, to pasekmė – įvartis paskutinėmis kėlinio sekundėmis.

Antrame kėlinyje pakoregavome savo planą, daugiau kontroliavome kamuolį. Bravo mūsų žaidėjams, jie susitvarkė“, – komentavo nugalėtojų strategas Vladimiras Čeburinas.

Tuo metu jo tiesioginiam oponentui atrodo, jog susitvarkyti padėjo ir pašaliniai faktoriai.

„Pirmose rungtynėse į „Žalgirio“ vartus neskirtas liko akivaizdus 11 m baudinys, o šiose nebuvo parodyta raudona kortelė“, – pareiškė J. Nuorela.

Suomis turėjo omenyje epizodą, kai būdamas paskutiniu gynėju prie savųjų vartų Jurijus Kendyšas sustabdė kontratakavusį varžovą. Arbitras iš Turkijos Bahattinas Simsekas įvertino, jog sužaista buvo pagal taisykles, antraip būtų turėjęs bausti baltarusį už paskutinės vilties pražangą.

J. Nuorela taip pat apgailestavo, jog tiek savoje aikštėje, tiek išvykoje jo auklėtiniai praleido įvarčius kone paskutiniais varžovų lietimais prieš kėlinių pabaigas.

„Nepasisekė, blogai, taip negali būti. Mums trūksta tokių rungtynių patirties. Bet atkarpomis gerai spustelėjome priešininkus, privertėme juos klysti, parodėme, kad galime su jais varžytis. Vis dėlto „Žalgiris“ – geresnė ir kokybiškesnė komanda, jiems nereikia teisėjų pagalbos“, – dar kartą nepasitenkinimą teisėjavimu išreiškė bronzinių Suomijos pirmenybių prizininkų vairininkas.

Antrame Konferencijų lygos atrankos etape vilniečiai po savaitės susitiks su „Pafos“ (Kipras) klubu, kurį iš pajėgesnės UEFA Europos lygos kvalifikacijos eliminavo „Elfsborg“ (Švedija) futbolininkai, laimėję bendru santykiu 8:2.

„Kiekviename žingsnyje varžovai bus vis stipresni, nors ir šis buvo nelengvas – kaip pirmam etapui“, – atsiliepė V. Čeburinas.

„Manau, tai bus stipresnė komanda nei suomiai, mums reikės daugiau koncentracijos, kovos, kokybės. Varžovas bus stipresnis, bet įveikiamas. Tikiu mūsų komanda, tikslas tik vienas – dėti dar vieną žingsnį“, – pridūrė saugas Paulius Golubickas.

Ketvirtadienį vienintelį rungtynių įvartį pelnė Adama Fofana.

Šeimininkai buvo pranašesni pagal smūgius (13:6, į vartų plotą 5:2) bei kampinius (7:5), taip pat išvengė kortelių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)