Po pirmosios dvikovos, prieš savaitę vykusios Izraelyje, panevėžiečiai prieš Beer Ševos „Hapoel“ turi vieno įvarčio deficitą – 0:1..

Kitame etape, kurio susitikimai numatyti rugpjūčio 10 ir 17 dienomis, „Panevėžys“ kautųsi su Skopjės „Škupi“ (Makedonija) ir Sofijos „Levski“ (Bulgarija) poros nugalėtoju. Pirmose rungtynėse Šiaurės Makedonijoje 2:0 laimėjo Bulgarijos klubas.

Pirmąsias rungtynes Izraelyje stebėjo čia penktus metus gyvenantis Lietuvos rinktinės vartų sargas, Tel Avivo „Hapoel“ atstovaujantis Emilijus Zubas, kuris puikiai pažįsta jam antraisiais namais virtusios šalies futbolą.

„Svečiai paliko gerą įspūdį, matosi, „Panevėžys“ turi žaidimo viziją. Futbolas grįstas komandiškumu, žaidėjai išlaiko pozicijas, jie žino, kaip ir kur judėti aikštėje, kada paspausti, kada atsitraukti, padidinti tempą. Tai trenerių štabo įdirbis.

Strategas kiekvienam žaidėjui numatęs tam tikrą vaidmenį aikštėje. Komanda labai tvirtai atrodo, „Panevėžys“ turėjo pora gerų kontratakų, savų momentų pelnyti įvartį.

Komanda žaidė savo žaidimą. Ir ne tik šiose rungtynėse, esu matęs nemažai „Panevėžio“ akistatų, ekipa palieka gerą įspūdį“, – kalbėjo E. Zubas.

Vartininkas taip pat išskyrė savo kolegą, metais vyresnį 34-erių Vytautą Černiauską.

„Per 23 A lygos rungtynes praleido vos 8 įvarčius. Įspūdingi rezultatai vartininkui ir visai komandai.

Vytas išgyvena antrą jaunystę. Didelis pliusas komandai turėti tokį patikimą vartų sargą“, – savo kraštietį gyrė E. Zubas.

Anot jo, svečiai iš esmės labai neturėtų keisti taktikos.

„Matysime, kaip reaguos Beer Ševos komanda, tačiau nemanau, kad kažkas kardinalaus keisis. Čia tik mano nuomonė, nežinau, ką strategas galvoja.

Labai svarbu „Panevėžiui“ pirmam pasižymėti, jei tą pavyks padaryti, visos kortos liks atviros. Tuomet nebus lengva svečiams.

Esmė – patiems neprasileisti ir greitai išlyginti bendrą rezultatą. Tai kertinis dalykas šiose rungtynėse“, – savo nuomone dalinosi E. Zubas.

Anot jo, tai geras momentas šiuo metu žaisti su Izraelio klubu.

„Jautėsi pirmų rungtynių pabaigoje, kad šeimininkai pavargo, nėra geros sportinės formos, nėra pasirengę 100 procentų išlaikyti aukštą tempą rungtynėse. Tai „Panevėžio“ pliusas, nes Beer Ševos komanda dar pasirengimo stadijoje.

Dar Izraelio klubui prisidės netrumpa kelionė, turės įtakos jėgoms. Nors „Hapoel“ klubas pirmauja minimalia persvara, bet „Panevėžys“ turi gerus šansus pakovoti dėl patekimo į kitą etapą. Viskas yra įmanoma“, – teigė E. Zubas.

Vienas rinktinės vartininkų Izraelyje gyvena jau 5-us metus: futbolininkas 2016-2020 metais gynė Tel Avivo „Bnei Yehuda“ klubo garbę, o nuo 2023 metų atstovauja Tel Avivo „Hapoel“ komandai.

Emilijus Zubas (IMAGO/Eibner)

„Panevėžio“ direktorius: viskas priklausys nuo pačių vyrų

„Panevėžio“ direktorius Bronius Vaitiekūnas taip pat tiki savo komandos galimybėmis.

„Varžovų biudžetas – didelis, nepalyginsi su mūsų. Žaidėjai – tikrai geri ir individualiai stiprūs, matyti jų kokybė, nors ir nėra labai skambių pavardžių. Bet viskas įmanoma. Priklauso nuo mūsų komandos, kaip jai pavyks atsigauti.

Treneris būgštauja, kad atsistatyti šimtu procentų bus labai sunku. Juk žmogaus organzimas nėra geležinis. Buvo trejos sunkios rungtynės per šešias dienas, tai sudėtinga net įsivaizduoti. Nežinau, kuriai komandai po tokio maratono būtų lengva“, – atviravo B. Vaitiekūnas.

Prie nuovargio dar prisidėjo ir kapitono bei pagrindinio gynybos ramsčio Lino Klimavičiaus patirta trauma – jam Izraelyje lūžo nosis.

„Taip ir žais su sulūžusia, yra pagaminta speciali kaukė. Jis – tikras kapitonas, dėjo visas pastangas, kad galėtų į aikštę grįžti“, – pasakojo .

„Rungtynės yra ir drama, ir komedija, ir tragedija, ir kova – viskas viename. Tai yra kaip spektaklis. Laukiame rungtynių, o jose viskas priklausys jau nuo pačių vyrų“, – dar kartą pabrėžė B. Vaitiekūnas.

Jis prasitarė, kad vis daugiau susidomėjimo iš užsienio klubų sulaukia komandos puolimo lyderis Ariagneris Smithas, tačiau „Panevėžys“ žiūri savo tikslų ir tolimų ateities planų dar nedėlioja.

Primename, kad miesto prie Nevėžio atstovai pirmame kvalifikaciniame raunde bendu rezultatu 3:2 (2:2 ir 1:0) nugalėjo Orhėjaus „Milsami“ vyrus iš Moldovos.

Atsakomųjų rungtynių (rupjūčio 3 d. 19 val.) tarp „Panevėžio“ ir „Hapoel“ tiesioginė vaizdo transliacija – portale „Delfi“ ir per „Delfi TV“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją