Praėjusio sezono A lygos čempionas „Panevėžys“ klampiose rungtynėse per pagrindinį rungtynių laiką taip ir nepralaužė 2023 m. taurės laimėtojo „Transinvest“ gynybos. Pagal Supertaurės rungtynių reglamentą, komandos iškart stojo mušti 11 m baudinius.

Čia Gino Lettieri auklėtiniai neklydo, dramatiškoje serijoje 5:4 (0:0) palaužė Vilniaus rajono atstovus bei antrą kartą klubo istorijoje iškovojo Supertaurės titulą.

Abiejų komandų keturi baudiniai pasiekė tikslą, penktasis prie kamuolio stojęs „TransINVEST“ puolėjas Henrique Devensas šovė virš vartų.

„Panevėžio“ gretose pergalę nulėmė tikslus kapitono Lino Klimavičiaus smūgis.

„Jei atvirai, tokių rungtynių ir tikėjausi. Aišku, visada norisi nugalėti per pagrindinį rungtynių laiką, bet nesistebiu „Transinvest“ pajėgumu. Gera komanda, džiaugiuosi, kad ji atsirado šalies futbolo žemėlapyje ir greitai pateko į A lygą. Viskas jų pačių rankose“, – varžovus gyrė „Panevėžio“ gynėjas L. Klimavičius.

„Kalbant apie mūsų žaidimą, dar sunku vertinti mūsų sportinę formą. Stengėmės kuo geriau pasiruošti šioms rungtynėms.

Tikiuosi, kad ta sportinė forma tik kils, o jos geros jau reikia po savaitės. Nebus ko laukti, reikės taškų nuo pirmo A lygos turo.

Manau, paskutinės trejos draugiškos rungtynės mus jau sulipdė. Šį mačą pradėjome iš esmės tokia pat sudėtimi, kaip žaidėme kontrolinėse rungtynėse. Viskas kryps tik į gerą pusę“, – vylėsi 34-erių L. Klimavičius.

Tuo metu 20-metis saugas Matijus Remeikis pripažino, jog komanda siekė išvengti 11 m baudinių loterijos.

„Buvome pasirengę visiems scenarijams ir norėjome laimėti per pagrindinį laiką.

Viskas nusikėlė į 11 m baudinių seriją. Kalbant apie „Transinvest“, visai gera komanda, bando žaisti su kamuoliu, nebijo, spaudžia varžovus, lengva tikrai nebuvo“, – Supertaurės dvikovą vertino M. Remeikis.

Geriausias praėjusių metų Lietuvos jaunasis futbolininkas tvirtai jaučiasi praėjusio sezono čempionų gretose ir vertina čia įgytą patirtį.

„Komanda mūsų tikrai nėra jauna, netrūksta patyrusių žaidėjų, o aš stengiuosi mokytis ir vertinu jų pagalbą, padeda man aikštėje, pataria, kaip, ką daryti.

Per pasirengimą tikrai sunkiai dirbome, manau, nesame dar 100 proc. pasirengę, bet su kiekvienomis kitomis rungtynėmis bandysime tobulėti“, – kalbėjo M. Remeikis.

2023 m. geriausių futbolininkų rinkimuose 4-ą vietą užėmęs „Panevėžio“ vartų sargas Vytautas Černiauskas prisiminė lemiamą „Transinvest“ puolėjo H. Devenso smūgį, po kurio kamuolys skriejo virš vartų.

„Baudiniai – loterija, daug neprisiruoši, tiesiog laimės dalykas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją