„Be galo gaila, – Delfi pripažino Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Edgaras Stankevičius.

Pirmadienį paskelbta, kad 2025 m. birželio 6 d. Kauno Dariaus ir Girėno stadione pirmą kartą Lietuvoje koncertuos pasaulinė muzikos superžvaigždė J. Timberlake’as. Atlikėjas į mūsų šalį atvyksta su savo „The Forget Tomorrow World Tour’’ koncertiniu turu ir vėl į antrą planą nustums futbolą.

„Žinojome iš anksto, kad šis koncertas planuojamas. Kaip ir žinome apie kitus planus su tarptautiniais ir vietiniais atlikėjais. Tų koncertų bus ne vienas ir ne du. Mes tą dalyką transliavome, FIFA langų kalendorius yra paskelbtas iki 2030 m. ir prieinamas. Tą kalendorių esame siuntę metų pradžioje dabartiniams stadiono operatoriams ir jie tikrai žino tas datas.

Tai atmeta bet kokias praktines ir teorines galimybes žaisti rungtynes birželį Kaune“, – pripažino E. Stankevičius.

Birželio 6-7 d. ir 9-10 d. numatyti du nacionalinių rinktinių langai 2026 m. pasaulio čempionato atrankoje. Kol kas neaišku, kokie varžovai lietuvių laukia šioje atrankoje – burtai bus ištraukti tik gruodžio 13 d. – bet aišku, kad Kaune žiūrovai šių mačų neišvys.

Prieš visus burtus LFF turi informuoti FIFA apie tai, kada gali žaisti namie, o kada ne. Tad šį kartą teks iš karto signalizuoti, jog rinktinė birželį namie žaisti negalės.

„Yra niuansas ar būsime grupėje iš keturių komandų ar penkių. Faktas, kad birželį vis tiek žaisime dvi rungtynes. Tai galėjo būti dvi namų rungtynės, nes oras – geras, laikas – taip pat. Neatmetame varianto, kad atrankoje turėsime varžovus tiek iš pirmo, tiek iš antro krepšelio. Tai gali būti vokiečiai, prancūzai, ispanai ar italai – grandiozinės rinktinės. Be galo gaila, kad neatsižvelgiama į futbolą ir einama komerciniu keliu.

Su šia situacija, manau, kad reikės dirbti dar daug metų. Požiūris nesikeičia jau daug metų“, – karčiai kalbėjo E. Stankevičius.

LFF jau turėjo slogią patirtį ir gėdą prieš tarptautinę bendruomenę, kai po didelių Edo Sheerano ir Jessicos Shy koncertų Dariaus ir Girėno stadiono veja buvo taip ištrypta, kad buvo netinkama žaisti. Tada skubiai teko perkelti UEFA Tautų lygos mačą su Kipru iš Kauno į Marijampolę.

LFF negali jaustis ramiai net ir žvelgiant į kitus mačus namie, ne vien birželio mėnesį.

„Nėra užtikrintumo ir dėl rugsėjo. Man tai nesuprantama ir keista. Taip, J. Timberlake’as yra garsus atlikėjas ir Lietuvai to reikia, bet kai eilę kartų koncertai ir atlikėjai tampa svarbesni už futbolą.. Mes nesame ta organizacija, kuri turi lankstumą ir gali keisti FIFA tvarkaraščius. Turi kažkada ir futbolas užimti deramą vietą šio operatoriaus darbotvarkėje ir nenukentėti“, – įsitikinęs E. Stankevičius.