Per pastaruosius penkerius metus tik sykį „La Ligos“ taurę į viršų kėlę katalonai rugsėjį pademonstravo užtikrintą ir akiai patrauklų žaidimą, kokio sirgaliai neregėjo jau ilgą laiką.

Prieš sezoną naująjį trenerį Hansi Flicką pristačiusi ekipa per ketverias rungtynes jau susmeigė 13 įvarčių ir kol kas neturi lygių turnyrinėje lentelėje – nuo antroje vietoje esančių Madrido „Real“ futbolininkų „Barca“ jau atsiplėšusi keturiais taškais.

Prieš savaitę ekipos puolimo jėgą pajuto „Valladolid“ futbolininkai, išvykoje iš vartų tinklo be atsako traukę net septynis katalonų įvarčius, iš kurių tris pridėjo puikiai sezoną pradėjęs brazilas Raphinha.

Sezono starto istorija yra „Barcos“ pusėje – iš paskutinių 11 tokių pat sėkmingų pradžių keturiomis pergalėmis paeiliui, net devyni sezonai pasibaigė vietinių pirmenybių titulu.

Abu kartus, kai ekipai nepavyko metų užbaigti lygos trofėjumi, taurę į viršų kėlė Madrido „Atletico“, šį sezoną, kaip ir kaimynai „Real“, pradėję dviem pergalėmis ir dvejomis lygiosiomis.

Virtinė nesėkmių praeityje