Žalgiriečiai pirmame UEFA Konferencijų lygos atrankos etapo mače namuose 2:1 palaužė „Pafos“ klubą ir kitą savaitę į Kiprą vešis trapią vieno įvarčio persvarą.

Ją vilniečiams suteikė puolėjo Liviu Antalio dublis (17 ir 26 min.), į kurį tiksliu smūgiu iš arti antrojo kėlinio viduryje, 62 min., atsakė brazilas Jairo.

„Labas vakaras. Pirmas mačas, ir mes, ir varžovai buvome išanalizavę vieni kitus. Žinojome jų pajėgumą ir tai, kad jie labai rimti oponentai. Labai atsakingai ruošėmės šiai dvikovai.

Pasakysiu, kad daug kas pavyko, nes žaidėjai išgirdo ir suprato mane. Bet daug kas ir nepavyko, ypač antrajame kėlinyje, kai leidome perimti iniciatyvą.

Svarbu, kad įmušėme du įvarčius, kurie nuteikė gerai, bet gaila, kad praleidome tokioje situacijoje, nes jie turėjo netgi geresnių progų“, – spaudos konferencijoje sakė „Žalgirio“ vairininkas Vladimiras Čeburinas.

Paklaustas apie L. Antalio vakarą treneris prisiminė, kaip praėjusį sezoną daugelis jį jau buvo nurašę.

„Jūs netikėjote, o mes tikėjome. Jis tikras profesionalas ir nėra čia atsitiktinai. Daug kas sakė, kad šitas pilotas jau pamuštas, bet jis dar skrenda. Jis praėjusį sezoną užbaigė su lūžiu.

Norėtųsi daugiau sukurti ir įmušti, bet suprantame varžovų pajėgumą. O Liviu čia yra ir aš labai džiaugiuosi, kad jį turime. Kad tik daugiau tokių profesionalų turėtume“, – tikino specialistas iš Kazachstano.

Jis pripažino, kad po savaitės laukia visomis prasmėmis rimtesnis išbandymas.

„Suprantame, kad tai tik pirmos rungtynės ir atsakomosiose bus daug sunkiau. Mūsų užduotis dabar pasiruošti išvykai. Manau, kad eisime į pirtį (nusišypsojo). Tai bus labai sunkus aspektas. Per tokį trumpą laiką net pirtis nepadės priprasti“, – juokavo apie Kipre laukiantį karštį, kuris, prognozuojama, sieks net 34 laipsnius, V. Čeburinas.

Komentuodamas, ar iš esmės yra patenkintas rezultatu, Vladimiras prasitarė, kad rungtynėms baigiantis buvo atsargesni ir jį kiek pasaugojo.

„Pasakysiu taip: mes pamatėme, kad kai kurie žaidėjai pavargo ir pabaigoje neberizikavome prasileisti varžovų kontratakų“, – atskleidė jis.

Galiausiai treneris padėkojo įspūdingai saviškius palaikiusiems fanams.

„Noriu padėkoti sirgaliams. Jie mums suteikia tokį stimulą. Taip buvo ir šiandien. Užvedė mus, kai mums buvo sunku“, – pastebėjo V. Čeburinas.

Tuo metu „Pafos“ strategas Juanas Carcedo krimtosi dėl neišnaudotos žaidybinės persvaros.

„Esame tikrai nepatenkinti rezultatu, nes, mano manumu, mes nusipelnėme kur kas daugiau. Bet futbole viską lemia įvarčiai. Mes rungtynes pradėjome geriau nei varžovai, tačiau jie pasižymėjo jau per pirmąją savo rimtesnę ataką. Kai atsilikome 0:2, negalėjome tiesiog nuleisti rankų. Stengėmės sušvelninti rezultatą, įmušti vieną, o paskui ir ir antrą įvartį. Todėl nemanau, kad kaltas mentalitetas, tiesiog mums šiandien pritrūko sėkmės.

Pasistengsime kitą ketvirtadienį spausti ir dominuoti prieš juos bei išsiveržti į priekį. Aš tikiu, kad mes galime patekti toliau. Žaisime prie kitokių sąlygų – prie drėgmės ir ant natūralios vejos. Taigi tai tikrai skirsis“, – sakė 50-metis ispanas, dėl pralaimėjimo nekaltinęs dirbtinės LFF stadiono aikštės.

„Žalgirio“ ir „Pafos“ poros, kurios atsakomasis mačas numatytas po savaitės Limasolyje, nugalėtojas trečiajame Konferencijų lygos etape rugpjūčio 8 ir 15 dienomis susigrums su Sofijos „CSKA 1948“ iš Bulgarijos arba Podgoricos „Budučnost“ iš Juodkalnijos.

Pirmosios rungtynės vyktų Bulgarijoje arba Juodkalnijoje, o antrosios – Lietuvoje arba Kipre.

Žalgiriečiai sėkmingai peržengė pirmąjį atrankos barjerą, kai abu kartus – 2:1 ir 1:0 – įveikė suomių VPS ekipą.

Savo ruožtu „Pafos“ kolektyvas startavo UEFA Europos lygos kvalifikacijoje, bet ten abu sykius skaudžiai nusileido švedų „Elfsborg“ komandai – 0:3 ir 2:5.

Žaliai-balti šiuo metu pirmauja A lygoje, o pavasario gale pasibaigusiose Kipro pirmenybėse „Pafos“ liko penktas.

Primename, kad UEFA Konferencijų lygoje ketvirtadienį debiutavo ir LFF taurės savininkas Vilniaus rajono „TransInvest“, kuris Čekijoje 0:2 neatsilaikė prieš vietos „Mlada Boleslav“ vyrus.