Naująjį sezoną įtikinamomis pergalėmis pradėjo Turino „Juventus“ ir Birmingano „Aston Villa“.

„Juve“ namuose 3:1 (2:0) pranoko Eindhoveno PSV, o „Villa“ svečiuose 3:0 (2:0) sudorojo Berno „Young Boys“ futbolininkus.

Turiniečių gretose pasižymėjo Kenanas Yildizas (21 min.), Westonas McKennie (27 min.) ir Nico Gonzalezas (52 min.).

Skirtumą 90+3 min. kiek sušvelnino Ismaelis Saibari.

Anglijos atstovams po įvartį pelnė Youri Tielemansas (27 min.), Jacobas Ramsey (38 min.) ir Amadou Onana (86 min.).

Įspūdingu stiliumi startavo Vokietijos grandas Miuncheno „Bayern“, kuris savo stadione net 9:2 (3:0) nepasigailėjo Zagrebo „Dinamo“.

Keturis kartus, tris iš jų – iš 11 metrų baudinių, tikslus buvo Harry Kane’as.

Dublį atliko Michael Olise, po vieną įvartį pridėjo Leroy’us Sane ir Leonas Goretzka.

Tris taškus į savo taupyklę įsidėjo ir „Liverpool“, kuris išvykoje 3:1 (2:1) susitvarkė su AC „Milan“.

Christianas Pulisičius jau 3 min. išvedė šeimininkus į priekį, bet Ibrahima Konate (23 min.) ir Virgilas van Dijkas (41 min.) po kampinių smūgiais galva rezultatą persvėrė, o Dominikas Szoboszlai’us 67 min. pergalę įtvirtino.

Pavargti turėjo čempionas Madrido „Real“ klubas, kuris savo aikštėje galiausiai 3:1 (1:0) vis tik palaužė vokiečių „Stuttgart“.

Į Kyliano Mbappe įvartį 46 min. įpusėjus antram kėliniui atsakė Denizas Undavas (68 min.), tačiau 83 min. po Lukos Modričiaus pakelto kampinio visus peršoko Antonio Rudigeris, o 90+5 min. visus klausimjus uždarė 18-metis brazilas Endrickas.

Per sezono debiutą Lisabonoje nemažai darbo turėjo teisėjas iš Lietuvos Donatas Rumšas bei jo asistentai – Aleksandras Radiušas, Dovydas Sužiedėlis ir Robertas Valikonis.

Dar pirmajame „Sporting“ ir „Lille“ ekipų susitikimo kėlinyje D. Rumšas išvarė iš aikštės svečių saugą Angelį Gomesą, kuriam 40 min. parodė antrą geltoną, o tuo pačiu ir raudoną kortelę.

„Sporting“ laimėjo 2:0 (1:0).

Visų UEFA Čempionų lygos antradienio rungtynių rezultatai:

Turino „Juventus“ 3 – 1 Eindhoveno PSV

Berno „Young Boys“ 0 – 3 Birmingamo „Aston Villa“

AC „Milan“ 1 – 3 „Liverpool“

Miuncheno „Bayern“ 9 – 2 Zagrebo „Dinamo“

Madrido „Real“ 3 – 1 „Stuttgart“

Lisabonos „Sporting“ 2 – 0 „Lille“

Primename, kad šio sezono UEFA Čempionų lygoje įvestas naujas formatas – visi klubai varžosi vienoje bendroje lentelėje, o dalyvių skaičių yra išaugęs nuo 32 iki 36.

Ekipos pirmame etape sužais po aštuonerias rungtynes su aštuoniais skirtingais varžovais ir išsidalins bilietus į jau įprastas atkrintamąsias.

Po aštuonių turų daugiausiai taškų surinkusios aštuonios komandos keliaus tiesiai į aštuntfinalį, o 9-24 pozicijas užėmusios ekipos susikaus papildomame atkrintamųjų etape dėl dar aštuonių bilietų tolyn.

Po papildomo atkrintamųjų etapo bus grįžta prie sirgaliams įprasto aštuntfinalio, kurio poras nulems ištraukti burtai.

Tiesa, burtai bus traukiami vienintelį sykį – aštuntfinaliui ir tolesniems etapams įtakos turės pirmame etape užimta komandos pozicija. Geriausiai pasirodę klubai išvengs pajėgių varžovų atkrintamųjų pradžioje. Taip pirmi du 36 komandų lentelėje finišavę klubai turės galimybę nesusitikti iki pat pabaigos.

Jei anksčiau grupių etape trečias vietas užėmę klubai pelnydavo bilietą į Europos lygą, tai dabar antro šanso atsigriebti kitame turnyre komandos nebeturės – nepatekusių į kitą etapą Čempionų lygos klubų sezonas Europoje baigsis.

Nugalėtojų titulą dar sykį gina „Real“ vyrai, kurie vasaros pradžioje finale Vemblio stadione 2:0 įveikė Dortmundo „Borussią“.