Nors Argentinos rinktinės lyderis Lionelis Messis šias rungtynes pradėjo ant atsarginių žaidėjų suolelio, bet jau 7 min. argentiniečiai išsiveržė į priekį.

Varžovų baudos aikštelėje kamuolį gavęs Angelis Di Maria puikiu smūgiu pasiuntė jį į tolimą viršutinį Urugvajaus rinktinės vartininko Fernando Musleros ginamų vartų kampą.

Kaip vėliau paaiškėjo, tai buvo vienintelis rezultatyvus smūgis rungtynėse, nors progų pasižymėti turėjo abi komandos.

Dar prieš argentiniečių įvartį puikią progą pasižymėti turėjo Urugvajaus rinktinės puolėjas Luisas Suarezas, bet jo smūgį iš kelių metrų atrėmė Emiliano Martinezas. 31 min. po L. Suarezo smūgio Argentinos rinktinę išgelbėjo virpstas.

Baigiantis kėliniui Matias Vecino dar kartą patikrino argentiniečių vartininko E. Martinezo budrumą, bet pastarasis sugavo pažeme skriejusį kamuolį.

Antrame kėlinyje aikštėje vyko apylygė kova. 76 min. argentinietis Joaquinas Correa galėjo padidinti savo komandos pranašumą, tačiau F. Muslera paskutinę akimirką blokavo jo smūgį.

Netrukus Argentinos rinktinės treneris Lionelis Scaloni į kovą metė ir L. Messi, bet paskutines kelias rungtynes savo klube dėl traumos praleidęs nacionalinės ekipos kapitonas progų pasižymėti neturėjo.

85 min. lengviau atsikvėpti galėjo Argentinos rinktinės gerbėjai, kai Agustinas Alvarezas galva iš kelių metrų pasiuntė kamuolį virš vartų.

Pergalė padidino Argentinos rinktinės taškų kraitį iki 28, o tai reiškia, kad argentiniečiai, kaip ir pirmą vietą Pietų Amerikos zonoje užsitikrinę brazilai, iškovojo tiesioginį kelialapį į 2022 m. pasaulio futbolo čempionatą.

Iš Pietų Amerikos zonos į pasaulio čempionatą tiesioginius kelialapius iškovos keturios rinktinės, o penktoje pozicijoje likusi komanda dalyvaus papildomame atrankos etape.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją