Švęsdami pergalę praėjusį sekmadienį pasibaigusiame Amerikos čempionate, argentiniečiai komandos autobuse traukė šovinistinio pobūdžio dainelę apie Prancūzijos rinktinę, su kuria prieš dvejus metus atkakliai grūmėsi planetos pirmenybių finale.

„Jų mamos – iš Nigerijos, tėvai – iš Kamerūno, visi jie atvyko iš Angolos, bet pasuose parašyta – prancūzai“, – toks sarkazmas neliko nepastebėtas ir gali užtraukti sankcijų argentiniečiams.

Sulaukusi Prancūzijos futbolo federacijos kreipimosi, FIFA pradėjo įvykio aplinkybių tyrimą.

„Mūsų organizacija griežtai smerkia bet kokios formos diskriminaciją“, – pažymėjo FIFA.

Argentiniečių šėlsmu autobuse su savo socialinio tinklo paskyros sekėjais pasidalino saugas Enzo Fernandezas. Jo atstovaujamas Londono „Chelsea“ (Anglija) klubas taip pat paskelbė vertinsiantis tokį žaidėjo elgesį, o pats futbolininkas vėliau atsiprašė tvirtindamas, jog skandalą sukėlęs vaizdo įrašas „neatitinka jo įsitikinimų ir charakterio“.

Tuo metu Argentinos sporto viceministras J. Garro paragino atsiprašyti ir rinktinės kapitoną L. Messi – nors jo asmeniškai įraše ir nebuvo matyti.

37-erių veteranas sekmadienį dėl traumos nebaigė finalo su Kolumbija, po kurio negrįžo su tautiečiais į Argentiną, o pasiliko Majamyje (JAV), kur atstovauja vietos „Inter“ klubui.

„Kapitonas turi žengti į priekį ir atsiprašyti, taip pat federacijos prezidentas. Manau, tai būtų tinkamas atsakas, nes dabar mūsų šalies reputacija yra nukentėjusi“, – radijo laidoje kalbėjo J. Garro.

Į jo replikas sureagavo Argentinos prezidentas Javieras Milei.

Javieras Milei

Kritikų populistu vadinamas politikas, pagarsėjęs radikaliomis ekonomikos teorijomis, nurodė atleisti J. Garro iš posto.

„Jokia vyriausybė neturi aiškinti, ką kalbėti pasaulio čempionams ar bet kuriems kitiems piliečiams“, – socialiniame tinkle parašė J. Milei.

Po tokio įvykių posūkio nemalonę užsitraukęs J. Garro pasinaudojo savo paties patarimu ir atsiprašė.

„Nenorėjau nieko įžeisti, tiesiog niekada nepritarsiu jokiai diskriminacijai“, – aiškino darbo netekęs pareigūnas.

Po triumfo žemyno pirmenybėse Argentina dar labiau įsitvirtino FIFA reitingo viršūnėje, o antrą vietą vis dar užima būtent pasaulio vicečempionė Prancūzija.

Į trečią iš penktos pozicijos pakilo naujoji Europos čempionė Ispanija.

Lietuva per mėnesį palypėjo vienu laipteliu ir dabar rikiuojama 135-a.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)