Pirmieji vartų tinklą virpino žalgiriečiai, kurie po varžovų klaidos atliko puikią pozicinę ataką, kurią fantastišku smūgiu iš toli užbaigė Adama Fofana.

Nepaisant to, kad turėjo iniciatyvą ir kūrė nemažai progų, 59-ąją minutę vilniečiai nesusitvarkė su varžovų pakeltu kampiniu. Sumaištimi pasinaudojo VPS saugas Prosper Ahiabu, kurio žemas smūgis skriejo pro „Žalgirio“ vartų sargą Arpadą Tordai ir į vartų tinklą.

Po lyginamojo įvarčio rungtynių kontrolę perėmė aikštės šeimininkai, tačiau viskas pasikeitė, kai 72-ąją minutę antrą geltoną kortelę užsidirbo ir išvarytas buvo VPS gynėjas Mikko Pitkanenas. Šis gindamasis prieš Ovidijų Verbicką su intencija ranka lietė kamuolį ir savo komandą paliko dešimtyje.

Žalgiriečiai tada visiškai perėmė iniciatyvą, o viskas galiausiai baigėsi tuo, kad 94-ąją minutę Joelis Bopesu atliko puikų perdavimą į baudos aikštelę, kurį meistriškai išnaudojo progų jau turėjęs J. Kendyšas.

Atsakomosios rungtynės – liepos 18 dieną, 19 val. LFF stadione.


Po 66 metų į Vasą atvykęs „Žalgiris“ trečiadienio vakarą išbandė rungtynių aikštę – ji dirbtinės dangos, panaši kaip ir LFF stadione Vilniuje.

Dvikova vyko „Hietalahti“ stadione (oficialus pavadinimas – „Lemonsoft“), kuris yra šioje vietoje nuo 1936 metų. Prieš tris dešimtmečius jame nebeliko bėgimo takų, o 2016 m. stadionas iš esmės atsinaujino – už beveik 17 mln. Eurų pastatytos trys naujos tribūnos, talpinančios 4,6 tūkst žiūrovų.

Stadione liko ir viena senoji tribūna, kuri nebenaudojama dėl saugumo, tačiau kol kas nenugriauta kaip kultūros paveldas.

Dvikovą Suomijoje stebėjo ir apie 70 aistruolių iš Lietuvos.