Anglijos policija ruošiasi iš anksto

„Beveik viską jau pardavėme – liko tik kelios dešimtys bilietų“, – DELFI teigė Lietuvos futbolo federacijos (LFF) bilietų vadybininkas Karolis Kriščiūnas.

Anglijos futbolo asociacija (FA) kolegoms iš Lietuvos buvo paskyrusi tūkstantį bilietų į kovo 27 d. vyksiančias Europos čempionato atrankos rungtynes, bet dabar LFF atstovai svarsto, ar nevertėtų paprašyti antra tiek.

Bilietai į svečiams skirtą sektorių „Wembley“ stadione lietuviams kainavo po 65 eurus (224 litus). Papildoma bilietų partija jau būtų 17 eurų (59 litais) brangesnė, tačiau tikimasi, kad susidomėjimas artėjant rungtynėms išaugs dar labiau.

Žmonės pas mus neįpratę rūpintis tokiais reikalais iš anksto, todėl manau, kad galėtume išparduoti ir antrą tūkstantį bilietų“, – svarstė K. Kriščiūnas.

Galimybė gyvai pamatyti, kaip Wayne'ui Rooney ir kompanijai seksis atakuoti Giedriaus Arlauskio saugomus vartus, vilioja tiek tėvynėje, tiek Londone gyvenančius lietuvius. Pastarieji įsigijo apie penktadalį bilietų į lietuvišką tribūną.

Anglijoje įsikūrę emigrantai perka bilietus ir per vietinius platintojus, todėl antrame pagal dydį stadione visoje Europoje bus daugiau Lietuvos rinktinės gerbėjų nei skelbia oficiali statistika. Tik neaišku, kaip į lietuvius, išsibarsčiusius po šeimininkams skirtus sektorius, reaguos arenos apsauga.

„Jei žmonės ateis su vėliavomis, jie gali būti paprašyti palikti jas už stadiono. Dėl saugumo sumetimų nėra gerai, kai tarpusavyje maišosi skirtingų komandų sirgaliai, bet tai jau priklauso nuo vidinių stadiono taisyklių“, – teigė K. Kriščiūnas.

Anot jo, iš Lietuvos atvyksiančių fanų skaičiais bei ketinimais domėjosi ir Anglijos policija, tačiau tokia, LFF atstovo teigimu, yra įprasta praktika siekiant užkirsti kelią galimiems neramumams.

Pralenks Rygos rekordą?

Pasak daugiau nei du dešimtmečius paskui Lietuvos rinktinę į išvykas keliaujančio Ingvaro Butauto, iki šiol gausiausią palaikymo kuopą lietuviai turėjo 1992 metais Rygoje.

Pasaulio pirmenybių atrankos varžybose debiutavusią nepriklausomybę atgavusios šalies komandą į kaimyninės Latvijos sostinę tuomet atlydėjo maždaug tūkstantis aistruolių, šventusių saviškių pergalę 2:1.

Rygoje tuomet dar nebuvo „Skonto“ stadiono, todėl komandos žaidė senutėlėje „Daugava“ arenoje, kurioje svečių sirgalių susirinko daugiau nei šeimininkų.

Vis dėlto 90 tūkst. vietų turinčiame „Wembley“ stadione lietuviams reikės negailėti gerklių norint bent trumpam įsiterpti į anglų gerbėjų chorą.

„Sprendžiant pagal bilietų pardavimus Anglijoje, susidomėjimas yra nemažas. Patys anglai tikisi apie 80 tūkst. žiūrovų“, – sakė K. Kriščiūnas.

Bilietų kainos į anglų ir lietuvių susitikimą svyruoja nuo 27 iki 81 euro (93-280 Lt). Lietuviškos kelionių agentūros taip pat siūlo futbolo mėgėjams bilietus pirkti kartu su dviejų arba trijų dienų kelionės paketu, atsieinančiu nuo 300 iki 870 eurų (1000-3000 Lt).

Aktyviausi rinktinės gerbėjai, nusipirkę per šimtą bilietų, į Londoną keliaus individualiai ir įsikurs savarankiškai.

Prieš rungtynes Anglijos sostinėje vyks keletas lietuviams skirtų renginių: kovo 25 d. ruošiamas elitinis vakarėlis svarbiems svečiams, o mačo išvakarėse – grupės „G&G Sindikatas“ koncertas.

Nutraukė prekybą internete

Jei „Wembley“ stadione kitą mėnesį laukiama kelių tūkstančių lietuvių, ateinantį spalį atsakomajam vizitui į Vilnių gali susiruošti panašus Anglijos rinktinės gerbėjų būrys.

Tik išsitekti 18 kartų mažesniame LFF stadione visiems anglams leistų nebent pasipinigauti panūdę bilietų perpardavinėtojai.

Pagal tarptautinį reglamentą, rungtynių šeimininkai svečių sirgaliams turi rezervuoti mažiausiai 5 proc. bilietų. LFF atvykėliams numatė skirti 10 proc. tribūnų – 500 vietų, nors norinčių išvysti dvikovą Vilniuje anglų turėtų būti keliskart daugiau.

„Kai anglai spalį žaidė Estijoje, atvyko 1200 jų gerbėjų, neskaitant tų, kurie nepateko į stadioną. Vilniuje anglų galėtų būti keli tūkstančiai. Bet mes norime, kad tas rungtynes pirmiausia pamatytų lietuviai“, – pabrėžė K. Kriščiūnas.

Norėdama išnaudoti mačo su futbolo išradėjais ažiotažą, LFF sirgaliams kol kas siūlo tik abonementus į visas trejas šių metų Europos čempionato atrankos namų rungtynes. Atskirais bilietais į Lietuvos ir Anglijos akistatą neprekiaujama, bet tai neatbaido Roy Hodgsono treniruojamos ekipos gerbėjų.

Vasario pradžioje LFF jau po dviejų dienų nutraukė prekybą abonementais internete, pastebėjusi, kad šie masiškai iškeliauja į Angliją. Be to, sulaukta signalų dėl galimų kibernetinio saugumo pažeidimų.

„Anglai pirko pakankamai didelius kiekius, išsyk po aštuonis bilietus. Neaišku, ar apmokama buvo iš vogtų kortelių, ar darbavosi perpardavinėtojai, bet nustatyta keistų bankinių pavedimų iš Anglijos. Internetu bilietų nebeparduodame ir dėl saugumo stadione – nenorime, kad anglų fanų grupės įsimaišytų tarp lietuvių“, – aiškino K. Kriščiūnas.

Nuo 55 iki 80 eurų (190-276 Lt) kainuojančius abonementus šiuo metu galima įsigyti tik platintojų kasose arba susisiekus su jų pardavimų vadybininkais.

Su Šveicarija lietuviai namuose susitiks birželį, San Marino atstovus priims rugsėjį, bet, kitaip nei anglų, didelio šių šalių žiūrovų antplūdžio nesitikima.

Primename, kad atrankos į 2016 metų Europos čempionatą E grupėje po keturių turų Anglija (12 taškų) užima pirmą, o Lietuva (6 tšk.) – ketvirtą vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją