„Žalgiris“ su sekmadienio varžovais tris kartus žaidė šį „SMScredit.lt A lygos“ sezoną. Vilniuje šeimininkai laimėjo 3:0 ir 3:1, o rungtynės Kaune baigėsi 1:1.

Burtai ekipas suvedė ir LFF taurės šešioliktfinalyje. „Žalgiris“ svečiuose varžovus sutriuškino 6:0.

L. Pilibaitis įvarčio į „Kauno Žalgirio“ vartus nemušė 1:1 pasibaigusiose rungtynėse. „Žalgirio“ saugas mače, kuris finišavo 3:0, realizavo 11 metrų baudinį. L. Pilibaitis prie pergalės 2:1 prisidėjo įvarčiu iš žaidimo. Žalgirietis sutriuškinime 6:0 pasižymėjo dubliu.

„Nežinau, ar šis varžovas man parankus. Tiesiog stengiuosi ir dirbu savo darbą. Jei pasiseka įmušti – valio! Tačiau mums svarbiausia trys taškai. To ir siekiame“, – savo pasirodymų nesureikšmina L. Pilibaitis.

Pasiruošimas – be 10-ies žaidėjų

„Žalgiris“ lygiosiomis 1:1 su kauniečiais sužaidė birželį, po rinktinių pertraukos. Panašiai įvyko ir rugsėjį, kai žalgiriečiai prarado taškus Marijampolėje (0:0).

„Tikėkimės, kad toks scenarijus nepasikartos, – vylėsi L. Pilibaitis. – Net nežinau, kas lemia tokius rezultatus, nes visi vyrai stengiasi. Galbūt per pertraukas šiek tiek išsimušame iš ritmo.“

Šįkart į nacionalinę rinktinę buvo išvykę vartininkas Saulius Klevinskas, gynėjai Linas Klimavičius ir Egidijus Vaitkūnas, saugai Mantas Kuklys ir Vytautas Lukša. Su Lietuvos U-21 rinktine darbavosi Dominykas Barauskas ir Justas Lasickas. Julius Momkus, Erikas Motuzas ir Ernestas Stočkūnas padėjo šalies U-19 komandai.

„Žalgiris“ treniravosi be 10 minėtų žaidėjų. Be to, Lietuvos čempionai spėjo sužaisti draugiškas rungtynes Rygoje, kur 2:3 nusileido „Rygai“.

„Manau, mačas buvo naudingas. Svarbiausia – ne rezultatas, o žaidimas“, – kalbėjo L. Pilibaitis.

Varžovams – žūtbūtinis mūšis

„Žalgiris“ su 63 taškais pirmauja šalies čempionate. „Kauno Žalgiris“ (15 tšk.) yra aštuntas. Jam tai bus paskutinis „SMScredit.lt A lygos“ sezono mačas. Paskutinę vietą užėmusi komanda iškris į pirmą lygą. Septintoje pozicijoje likusi ekipa žais išlikimo rungtynes su antra pirmos lygos komanda.

„Kauno Žalgiris“ tašku atsilieka nuo septintoje pozicijoje žengiančio Utenos „Utenio“ ir devyniais nuo laipteliu aukščiau esančio Kauno „Stumbro“.

„Visi žino, kad esame aukštesnio meistriškumo komanda ir tai reikės įrodyti aikštėje. Jei kausimės vienas už kitą, net neabejoju, kad viskas bus gerai“, – kalbėjo. L. Pilibaitis.

Saugas sekmadienį varžovų gretose sutiks ir puikiai pažįstamų veidų. Vienas tokių – Andrius Velička. Su šiuo žaidėju L. Pilibaitis kartu rungtyniavo „Kaune“, Edinburgo „Hearts“ (Škotija) ir „Žalgiryje“.

„Aikštelėje draugų nėra, – šypsojosi L. Pilibaitis. – Su „Kauno Žalgiriu“ visada reikia kovoti. Juo labiau, kad dabar jiems bus žūtbūtinės rungtynės, kurias reikės laimėti. Varžovai kausis iš paskutiniųjų.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)