Tokios įspūdingos pergalės nesitikėjo net pats VMFD „Žalgiris“ vyriausiasis treneris Damiras Petravičius.

„Šiandien žaidė dvi geriausios lygos komandos. Aikštėje galėjome išvysti gražų žaidimą. Pirmajame kėlinyje rungtynės klostėsi nervingai. Nepaisant to sugebėjome pirmieji įmušti įvartį. Vėliau sekė ir antras, bet, deja, buvo užfiksuota nuošalė. Kaip ten bebūtų po pirmojo įvarčio pradėjome žaisti geriau, ko pasekoje peremėme rungtynių kontrolę. Įmušti 4 įvarčius tokiai komandai kaip “Sūduva” galbūt yra net per daug. Sveikinu savo žaidėjus su pergale. Tai buvo geriausios mūsų rungtynės A lygoje. Turime ir toliau taip žaisti, nes čempionatas dar tik prasidėjo. Nuo rytojaus vėl pradėsime ruoštis būsimoms rungtynėms", - sakė komandos strategas.

VMFD „Žalgiris“ komandoje sekmadienį pirmuoju smuiku griežė Mantas Kuklys. 21 minutę po jo perdavimo Tomislavas Pekas pasiuntė kamuolį į vartus.

Po pertraukos pats Mantas pradėjo skaičiuoti savo įvarčius. 52 minutę jis sėkmingai atsidengė baudos aikštelėje ir smūgiu galva komandai pelnė antrąjį įvartį. 69 minutę Mantas dar kartą pasižymėjo po standartinės situacijos. Baudos smūgį atlikęs Mario Grgurovičius pakėlė kamuolį į baudos aikštelę, kurioje vėl karaliavęs M. Kuklys galva pasiuntė kamuolį į vartus.