Savaitgalį „Žalgiris“ užsitikrino 11-ą Lietuvos čempionų titulą: po pergalės Alytuje žalgiriečiai turi 13 taškų pranašumą prieš antrą vietą užimantį Kauno raj. „Hegelmann“ klubą, o iki sezono pabaigos liko keturi turai.

Po čempionų titulą nulėmusių A lygos rungtynių į orą kilo vienas pagrindinių Vilniaus „Žalgirio“ sėkmės kalvių – strategas V. Čeburinas.

Jam tai buvo šeštasis čempionų titulas Lietuvoje ir trečiasis su „Žalgiriu“.

„Kiekvienas titulas nelengvai iškovojamas, ne paprastai suteikiamas. Kiekvieną kartą atrodo, kad gal kažką ir reiktų kitaip. Bet titulas yra titulas, antra vieta kas kita“, – po mačo Alytuje kalbėjo treneris.

Ar šis pasiekimas automatiškai garantuoja strategui naują kontraktą žaliai-baltų klube?

„Sutarties (V. Čeburinas) neturi, nes mes stovime eilėje. Ji turi pasiūlymų, kaip ir kiekvienais metais. Jei juos atmes, tai mūsų pasiūlymas seniai jau guli ant stalo, dar nuo sezono pradžios“, – tvirtino V. Venslovaitienė.

Anot jos, kai klubas savo rankose turi akademiją, iš esmės keitėsi stratego vaidmuo.

„Reikia suprasti, kad ypatingai turint akademiją, turi turėti trenerį, su kuriuo eitum ilgalaikėje perspektyvoje. Tai turi būti bendras darbas, idėjų perdavimas. Tad mes laukiame eilėje (dėl V. Čeburino), tikimės, kad pasirašysime (sutartį), – pridūrė klubo vadovė.

Solidžią (2025 m. – 1 mln. 464 tūkst. eurų, iš viso 4 mln. 393 tūkst. eurų 3 metų laikotarpiui) Vilniaus miesto savivaldybės paramą užsitikrinusio klubo vedlė nesiryžo leistis į kalbas apie kito sezono komandos kontūrus.

„Dar anksti apie tai kalbėti. Kaip visada, daliai žaidėjų baigiasi kontraktai, bet kol kas koncentruojamės dar į šį sezoną. Reikia jį užbaigti ir tik tada kalbėti. Reikia pastebėti tokį dalyką, visiems atrodo, kad čia viskas paprasta.

Man kažkas uždavė klausimą, ar jau komplektuojate komandą? Na, sakau, mano skonis vyrams yra savotiškas (šypsosi), bet kalbant apie ekipą, aš jos negaliu komplektuoti. Aš nežinojau tikslios savivaldybės paramos ir dydžio, neturiu sutarties, šiandien dienai – realios pajamos tik iš UEFA konferencijų lygos – 300 tūkst. eurų. Tad ką aš galiu komplektuoti? Nieko“, – kalbėjo V. Venslovaitienė, tinklalaidėje pasidalinusi mintimis apie klubo ir sirgalių iniciatyvą įsigyti LFF stadioną, akademijos viziją ir A lygos aktualijas.

Paulius Golubickas demonstruoja puikią sportinę formą, pelno įvarčius A lygoje, pasižymėjo atstovaudamas rinktinei, realu jį išsaugoti „Žalgiryje“?, Delfi paklausė V. Venslovaitienės.

– Labai džiaugiuosi tokiu Pauliaus progresu, jo kontraktas baigiasi ir mes stovime eilėje derybose su juo. Tai vienas mūsų tikslų – išsaugoti Paulių.

– Koks jūsų požiūris į 3 lietuvių taisyklę A lygos rungtynėse? Ji džiugina rinktinės strategą Edgarą Jankauską, tai leidžia atsiskleisti lietuviams bei sulaukti dėmesio užsienio rinkose. Gal laikas 4 lietuvių aikštėje taisyklei?

– Aš už tam tikro periodo liberalizavimą pasirenkant sudėtį. Dėl šios taisyklės nukenčia žaidėjų integracija.