Pirmasis 22-ąją minutę, po Liviu Antalio perdavimo, įvartį pelnė Paulius Golubickas.

Vilniečiai po pirmo tikslaus smūgio apsukų nemažino ir netrukus užsidirbo 11 m baudinį, kurį 29-ąją minutę realizavo ir persvarą padvigubino L. Antalis

„Žalgiris“ 52-ąją minutę dar labiau atsiplėšė, kai P. Golubicko perdavimą įvarčiu pavertė Giedrius Matulevičius – 0:3.

69-ąją minutę rezultatas tapo visiškai triuškinančiu – 0:4 „Žalgirio“ naudai. Dar vieną L. Antalio perdavimą kulniuku į vartus nukreipė ir pirmąjį savo įvartį šiame sezone pelnė Nemanja Mihajlovičius.

Paskutinį tašką rungtynėse 74-ąją minutę padėjo vėl atakos smaigalyje atsidūręs L. Antalis.

Nors „Žalgiris“ Alytuje užsitikrino A lygos čempionų titulą, švęsti nebuvo su kuo, kadangi į rungtynes neatvyko LFF sprendimą boikotavę Vilniaus klubo sirgaliai. Jie nepatenkinti federacijos sprendimu dėl incidento neleisti Alytaus klubo fanams stebėti rungtynių tribūnose.

Tai 11-asis „Žalgirio“ A lygos čempionų titulas (1991, 1992, 1999, 2013, 2014, 2015, 2016, 2020, 2021, 2022, 2024).

„Žalgiriui“ kelią aukso link kiek sutrumpino „Hegelmann“ ekipa, kuri šeštadienį 2:3 nusileido Vilniaus raj. „Transinvest“ ekipai. Tad jei Vladimiro Čeburino auklėtiniai iškovos pergalę, savo sąskaitoje turės 73 taškus ir 13 taškų pranašumą prieš „Hegelmann“, o iki pirmenybių pabaigos bus likusios 4 rungtynės.

Įprastai Vilniaus ir Alytaus klubų tarpusavio susitikimuose žalgiriečiai su labai retomis išimtimis sužaidžia lygiosiomis, nuo 2010 metų be pralaimėjimų Alytaus komanda tik du kartus išplėšė po tašką – tai įvyko svečiuose.

Dainaviečių vyr. trenerio Sergejaus Kuznecovo diskvalifikacija pasibaigs po šių rungtynių, o jį pavaduojančiam Aleksejui Pankovecui pavyko išsivežti itin svarbius 3 taškus iš Gargždų. Komplikuotą tvarkaraštį turintys dzūkai prieš 33-iąjį turą yra surinkę 36 taškus bei rikiuojasi aštunti, paskutinę vietą lenkdami 4 taškais. „Dainavai“ yra parankūs žemiau turnyro lentelėje esančių konkurentų pralaimėjimai, tiesa, dabartinis surinktas taškų kraitis ramybės negarantuos. Bet kuriuo atveju „Dainavai“ sekmadienį net ir lygiosios taptų puikiu rezultatu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją