Žalgiriečiai po nelengvos kovos karštą vakarą Gargžduose 2:0 (0:0) palaužė „Bangos“ pasipriešinimą, pasiekė jau septintą pergalę iš eilės ir dar labiau padidino atotrūkį nuo persekiotojų.

Pirmajame kėlinyje daug kamuolį kontroliavę žalgiriečiai nepasižymėjo, o antrajame lemtingos buvo standartinės situacijos – po kampinių iš arti įmušė puolėjai Meinardas Mikulėnas (52 min.) ir Liviu Antalis (66 min.).

Marijampolės futbolo arenoje susitiko „Sūduvos“ ir „Panevėžio“ ekipos. Svečiai antrajame kėlinyje įrodė pranašumą ir šventė pergalę rezultatu 3:1 (1:0).

Jau pirmosiomis rungtynių minutėmis iš toli pykštelėjo atakuojantis panevėžiečių futbolininkas Jeffrey Sarpongas, tačiau sėkmingai sužaidė marijampolietis Giedrius Zenkevičius. Vėliau smūgiu galva atsakė Augustas Dubickas, tačiau į vartus nepataikė.

12 min. krito pirmasis rungtynių įvartis – į tolimąjį vartų kampą tiksliai pataikė Nicolasas Gorobsovas.

Pirmojo kėlinio viduryje po Ernesto Burdzilausko perdavimo ir vėl pavojingai smūgiavo A. Dubickas, tiesa, ir vėl kamuolys skriejo greta virpsto. Prieš pat pertrauką laimę iš toli pabandė „Sūduvos“ naujokas Igoris Maksimovičius, tačiau kamuolį sugavo vartininkas Emilis Timburas.

Antrają susitikimo dalį aktyviau pradėjo „Sūduva“ – po Motiejaus Burbos tikslaus smūgio buvo užfiksuota nuošalė ir rezultatas liko nepakitęs.

58 min. puikią ataką surengė marijampoliečiai – po Henry Uzochukwu perdavimo į varžovų vartų tinklą kamuolį nukreipė E. Burdzilauskas.

Sūduviečių džiaugsmas ilgai netruko – po keturių minučių ir vėl panevėžiečius į priekį išvedė Sivertas Gussiasas.

Rungtynių pabaigoje prieš save antrą geltoną kortelę išvydo sūduviečių įvarčio autorius E. Burdzilauskas, o suklydęs G. Zenkevičius padovanojo „Panevėžiui“ trečiąjį įvartį.

Dar tris taškus įsirašė ir „Kauno Žalgirio“ futbolininkai. Sauliaus Širmelio auklėtiniai Dariaus ir Girėno stadione rezultatu 2:0 (1:0) pranoko Vilniaus rajono „TransInvest“ ekipą.

Kamuolio kontrolę nuo susitikimo pradžios turėję žalgiriečiai itin daug pavojingų epizodų pirmoje rungtynių pusėje nesukūrė, tačiau to užteko turėti pranašumą.

Pirmojo kėlinio pabaigoje puikiu tolimu smūgiu pasižymėjo slovėnas Žanas Benedičičius, kuriam tai buvo pirmasis įvartis čempionate – 1:0.

Pirmojo kėlinio pabaigoje Filipas Dangubičius pabėgo nuo varžovo, o pastarasis už paskutinės vilties pražangą gavo raudoną kortelę, tad svečiams teko žaisti mažumoje.

Antrojo kėlinio metu „Kauno Žalgiris“ jau turėjo daugiau erdvių, lengviau išeidavo į atakas ir galiausiai padvigubino savo pranašumą.

Po puikiai į rungtynes įsiliejusio Artūro Dolžnikovo perdavimo įvarčiu pasižymėjo į baudos aikštelę įkirtęs Edvinas Kloniūnas – 2:0.

Savo progas dvikovos pabaigoje turėjo tas pats A. Dolžnikovas, F. Dangubičius, galva smūgiavo Jasonas Noslinas, o baudos smūgį į virpstą atliko Davidas Anane.

FA „Šiauliai“ ir Kauno rajono „Hegelmann“ ekipos sužaidė lygiosiomis – komandos ir trečią kartą išsiskyrė taikiai. Mėlynai-balti nerealizavo puikios progos akistatos pabaigoje bei sužaidė rezultatu 0:0 (0:0).

Pirmame kėlinyje šeimininkai turėjo galimybių išsiveržti į priekį, tačiau sėkmingai su savo užduotimis tvarkėsi šiauliečių vartų sargas Gustas Baliutavičius.

Po pertraukos FA „Šiauliai“ vartininkas taip pat turėjo darbo, bet sykį jį išgelbėjo Davis Ikauniekas. Po varžovų pakelto kampinio ir smūgio galva latvis atmušė kamuolį būdamas ant vartų linijos. Kitoje aikštės pusėje geros galimybės neišnaudojo šiaulietis Eligijus Jankauskas.

Ketvirtą pridėto laiko minutę „Hegelmann“ ekipa turėjo nuostabią progą švęsti pergalę, visgi, Hugo Figueredo sukirto kamuolį į skersinį, o pakartotinis bandymas buvo netikslus.

Prastesnę atkarpą savo sirgalių akivaizdoje nutraukė Alytaus DFK „Dainava“. Dainaviečiai pirmieji praleido įvartį, bet likvidavo deficitą ir 3:1 (0:1) įveikė Telšių „Džiugą“.

Pirmąjį tikslų smūgį 27 min. atliko svečiai. Po pakelto kampinio Lukas Ankudinovas pamušė kamuolį link Nino Noordanuso ir „Džiugo“ puolimo lyderis smūgiavo preciziškai.

Vis dėlto antrame kėlinyje A lygoje debiutavęs 17-metis Vykintas Gaudiešius su gynėjais kapituliavo. 55 min. kontratakos metu į priekį pabėgęs Aaronas Olugbogi surado aikštelėje Stanislavą Sorokiną, kuris savo šansu pasinaudojo.

Po 5 minučių tas pats S. Sorokinas asistavo pirmą įvartį Lietuvos čempionate šiemet pelniusiam jaunam puolėjui Davorui Rakičiui. 78 min. „Dainavos“ pergalę įtvirtino Dmytro Mandryčenkos perdavimo sulaukęs Renatas Banevičius.