Tiesa, triumfo Senojo žemyno pirmenybėse jausmas nėra svetimas ir jam. 2018-aisiais Berlyne A. Gudžius (68,46 m) įveikė švedą Danielį Stahlį (68,23 m) ir užsikabino aukso medalį. Visgi geriausio 2017-ųjų ir 2018-ųjų Lietuvos metų sportininko rezultatų kreivė vėliau smuko žemyn: tiek Tokijo olimpinėse žaidynėse, tiek Europos čempionate Miunchene jis buvo šeštas.

Prie to prisidėjo ir sveikatos problemos, nepaleidžiančios patyrusio atleto iki šiol. Štai per prieš savaitę vykusias Lietuvos lengvosios atletikos federacijos taurės varžybas Andriui suskaudo nugarą, dėl ko jis atliko tik du įskaitinius bandymus.

„Nėra čia, ko plėšytis. Reikia toli mesti ten, kur atstovausiu Lietuvai ir trispalvę už nugaros laikysiu. Toks tikslas, kad neiškrisčiau anksčiau iš sezono“, – tada sakė jis.

O Romoje, kur dėl apdovanojimų konkuruos su kitais 30 europiečių, A. Gudžius plėšytis jau norės.

„Tikslas koks? Sudalyvauti geriausiai. Turiu vilties, kad jeigu viskas gerai, galiu ir dėl medalių pakovoti. Šiaip esu pasiruošęs ir matysime, kaip čia kas išeis. Tai yra gyvenimas. Sportas yra negailestingas, nes realiai viskas priklauso nuo to, kaip tu pasirodysi tą vieną minutę per metus, o aplinkybės niekam nesvarbios. Tikiuosi, kad šiemet atsikelsiu varžybų dieną ir bus viskas gerai. Nes kol kas nežinau, ar pagal fizinę būklę galima turėti sudėtingesnį sezoną nei šis. Tai bent jau iš psichologinės pusės tikrai esu pasiruošęs.

Dar ir formatas toks įdomesnis – ryte kvalifikacija, o vakare – finalas. Visiems bus šioks toks stresiukas, su kuriuo reikės kažkaip susidoroti. Tai nėra gal taip nepalanku, kiek neįprasta. Žiūrėsime, kaip tai atsilieps. Oro sąlygos ir bus tokios – karšta, apie 31 laipsnį, o saulėkaitoje bus žymiai daugiau. Laukia labai įdomios varžybos. Padarysiu iš savo pusės maksimumą, ką galiu, o ką tai atneš, pamatysime. Tikiuosi, kad vyresnio metiko patirtis man suteiks pranašumą prieš kitus konkurentus“, – svarstė sportininkas iš Kauno.

Jis pripažino, kad tokio sudėtingo sezono kaip šis per savo karjerą dar nėra turėjęs.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)