Kova įvyks sekmadienio rytą (apie 7:30 val. Lietuvos laiku), o R. Namajunas sieks iškovoti antrą pergalę iš eilės. Ši akistata taps pagrindine vakaro dvikova.

Buvusi čempionė iš pradžių ruošėsi kautis prieš kitą varžovę – Maycee Barber, bet dėl patirtos traumos bei infekcijos organizme ši pasitraukė iš kovos.

„Šiek tiek nusivyliau sužinojusi, jog Maycee negalės kovoti, bet priimu ir T. Cortez iššūkį. Jų kovojimo stilius skiriasi, bet aš viskam pasiruošusi“, – komentavo R. Namajunas.

Ši kova gali tapti tramplinu į kovą dėl čempionės diržo. R. Namajunas reitinguojama šešta, o jos varžovė – vienuolikta. Tiesa, T. Cortez teigia, kad įveikusi savo priešininkę, ji nori grumtis dėl čempionės vardo.

„Labai noriu kautis dėl titulo. Suprantu, jog dabar nesu favoritė dėl jo grumtis, bet manau, kad pergalė prieš Rose stipriai padidintų mano šansus“, – teigė kovotoja iš JAV.

Visgi T. Cortez su problemomis susidūrė dar prieš kovą. Ši vargo svėrimų procedūroje, tad kovotoja ėmėsi nestandartinių sprendimų – nusikirpo plaukus. Tai leido jai pasiekti leistiną svorio ribą.

Tuo metu lietuvių kilmės kovotoja išdėstė, kas jai yra svarbiausia šioje kovoje.

„Šiame versle svarbiausia yra laimėti arba padaryti kažką įspūdingo, kas pritrauktų dėmesio. Mano trys prioritetai prieš šią kovą yra tokie: pirma – išlikti sveikai, antra – laimėti kovą ir trečia – padaryti kažką įspūdingo narve“, – kalbėjo R. Namajunas.

Kovotoja taip pat buvo paklausta dėl galimybės akis į akį susikauti su Lenkijos UFC legenda Joanna Jedrzejczyk ir kautis dėl BMF diržo. Šios kovotojos narve yra susitikusios du kartus ir abu sykius laimėjo Rose. Tiesa, lenkė jau baigė savo šlovingą karjerą.

„Tai tikrai gera idėja. Jei tai paskatintų ją grįžti – kodėl gi ne? Joanna tikrai būtų pagrindinė pretendentė kautis dėl šio diržo. Būtų tikrai įdomu. Aš pati šios kovos nereikalauju, bet pamatysime kaip viskas čia susidėlios“, – kalbėjo R. Namajunas.

Buvusi čempionė užsiima ne tik pasiruošimu kovai, bet ir kitais jai itin svarbiais dalykais, vienas jų – kova dėl šunų parko išsaugojimo.

„Aš nekenčiu politikos, bet tai buvo labai svarbus klausimas man ir miestiečiams. Aš norėjau kažkuo prisidėti, labai jaudinausi, bet pirmoji kova laimėta – šunų parkas kol kas lieka“, – pasidžiaugė buvusi čempionė.