Su jauduliu sunkiai besitvarkiusi viena jauniausių mūsų šalies rinktinės narių moterų 200 metrų bėgimo kvalifikacijoje užtruko 23,56 sekundės ir liko 19-a.

Į pusfinalį iš atrankos žengė dvylika greičiausiųjų. Lietuvei iki dvyliktuko pritrūko mažiau nei 0,15 sek.

Savo, pirmajame, bėgime Europos čempionato debiutantė buvo šešta.

„Vertinu tikrai visai neblogai. Šiame sezone buvo ir žymiai prastesnių startų, bet kai matau, kad tiek nedaug trūko iki pusfinalio, tai šiek tiek apmaudu. Nežinau, turbūt jaudulys pakišo koją.

Nestartavau per greitai, bet per greitai praradau jėgas, tempą turėjau išlaikyti iki pat galo. Pradžioje sezono irgi taip buvo, kad 120 m išbėgau pirma, o paskui jau nebeklausė kojos. Reikėjo šiek tiek techniškiau bėgti. Labai jaudinausi ir taip jau išėjo“, – atvirai sakė sprinterė.

„Delfi“ paklausta, kaip ateityje žada tvarkytis su jauduliu, L. Sabaitytė tikino, kad tikisi jį įveikti prikaupusi daugiau patirtimi.

„Tokios varžybos, startai tarptautinėse varžybose ir įprasiu, ateis patirtis. Dabar bus Lietuvos čempionatas ir tada ruošiuos svarbiausioms kitų metų varžyboms, nes į olimpiadą man dar tikrai per anksti“, – teigė ji.

Šiemet Sabaitytė gerino tiek 100 m, tiek 200 m asmeninius rekordus. Geriausias pastarosios rungties jos sezono rezultatas – 23,50 sek.

Europos čempionatas Romoje finišuos trečiadienį. Savo startų dar laukia keturi iš 23-ijų Lietuvos lengvaatlečių.

Lietuviai su vienintele disko metiko Mykolo Aleknos bronza įpusėjus pirmenybėms bendroje medalių lentelėje dalinasi 23-ią vietą su portugalais.