A grupėje startavusi Ieva Serapinaitė liko 11-a ir į finalą nepateko. Kiti Lietuvos penkiakovininkai Elzė Adomaitytė, Titas Puronas ir Paulius Vagnorius – atrankos barjero neperkopė.

Apmaudo dėl savo pasirodymo neslėpė I. Serapinaitė.

„Paskutiniame šaudymo etape užpūtė vėjas, nepataikiau ir ilgai užtrukau. Paskutinį ratą bėgau vienuolikta ir galvojau, kad į devintuką „įbėgsiu“, tačiau tiesiog nebeužteko jėgų.

Yra nežmoniškai karšta, vyravo 40 laipsnių karštis. Žinoma, mes, sportininkai, turime prisitaikyti prie bet kokių sąlygų, tačiau kartais tiesiog pritrūksta jėgų. Ir sėkmės. Labai apmaudu, tačiau visą šį sezoną kažkaip persiokiojo nesėkmės“, – po pusfinalio kalbėjo I. Serapinaitė.

G. Venčkauskaitė vėl bėgime kūrė stebuklą. Pusfinalį pradėjusi 14-oje vietoje, sportininkė finišavo 4-a.

Per apšilimą nikstelėjusi koją olimpietė visą bėgimo ir šaudymo distanciją įveikė kovodama su skausmu.

„Ne mūsų charakteriui pasiduoti“, – po finišo sakė sportininkė. „Šiek tiek pasisekė, kad B grupė startavo vakare, kai saulė jau nebebuvo tokia intensyvi, tačiau vis tiek reikėjo atiduoti viską, kad patekčiau į devintuką.

Ir nors bėgime esu stipri, čia varžausi su labai greitai bėgančiomis ir taikiai šaudančiomis varžovėmis. Taigi, šiandien esu labai laiminga. Dabar belieka tik laikyti špygas, kad iki šeštadienio finalo pavyktų su komandos mediku sutvarkyti traumą“, – sakė Gintarė.

Pasaulio čempionato finalas – birželio 15 d. šeštadienį.

Pasaulio čempionatas – paskutinės varžybos, kuriose penkiakovininkai gali rinkti reitingo taškus, pagal kuriuos patenkama į Paryžiaus olimpines žaidynes. Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė 2023 m. Europos čempionate Lietuvai iškovojo vieną bilietą į olimpines žaidynes. Antrą bilietą Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacija gaus pagal reitingo taškus.

Pagal Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos patvirtintą atrankos sistemą, į žaidynes važiuos dvi aukščiausią reitingą turinčios atletės.