Būtent šio nuolat energijos ir entuziazmo kupino trenerio iniciatyva prieš devynerius metus Vilniuje buvo suorganizuotas pirmasis bėgimas su Živile Balčiūnaite, greitai pelnęs sostinės gyventojų ir užsienio svečių simpatijas ir gražiausio rudens bėgimo titulą.

Po kelių savaičių vyksiantis tradicinis bėgimas su Ž. Balčiūnaite išaugo tiek dalyvių skaičiumi, tiek ir rungčių įvairove – šiais metais renginio organizatoriai pasiūlė naują, 20 km distanciją. Daugėja ir pačių bėgimo mėgėjų.

„Anksčiau Vingio parke retai sutikdavau bėgančius, o dabar jų tikrai gausu. Neabejoju, jog kai kuriems bėgimas yra tik trumpalaikė mada, tačiau tikrai yra dalis lietuvių, pradėjusių į sportą žiūrėti kitaip, o tai yra labai malonu. Tai sveikata, o lengviausia sportavimo forma – bėgimas. Tikiu, ateityje bėgimą pamėgs tik dar daugiau žmonių, iš kurių gali išaugti ir vienas kitas aukšto lygio sportininkas“, - sako Romas Sausaitis.

Ilgametę bėgiko ir trenerio patirtį turintis R. Sausaitis teigia, jog kiekvienas varžybose dalyvaujantis žmogus turi savo tikslus – kažkas gerina asmeninius rezultatus, kiti bėga, norėdami pajusti išskirtinę tokių renginių atmosferą. Nepriklausomai nuo išsikeltų tikslų ar dalyvavimo varžybose motyvų, Ž. Balčiūnaitės trenerio manymu, tiek bėgiojant, tiek užsiimant kita aktyvia veikla yra keli reikšmingi dalykai, į kuriuos reikėtų atkreipti dėmesį.

R. Sausaitis pateikia keletą patarimų bėgimo mėgėjams:

- svarbu pasirinkti optimalų treniruočių krūvį – jis neturėtų būti per
didelis, bet ir ne per mažas;
- susiderinkite greitų ir lėtų atkarpų bėgimo treniruotes ir varžyboms
ruoškitės palaipsniui;
- konsultuokitės su profesionaliu, savo sritį išmanančiu treneriu;
- turėkite motyvaciją sportuoti ir užtikrintai siekite tikslo.
- nepamirškite racionalios ir sveikos mitybos, vartokite vitaminizuotą
maistą.
- būtinai pasirūpinkite patogia avalyne – ji tikrai padės siekti geriausio rezultato.

„Bėgdami įsiklausykite į savo organizmą, nenumokite ranka į kūno siunčiamus signalus. Ši veikla turi teikti malonumą ir tikrai nereikia savęs versti, ypač, jei bėgiojate dėl savęs, norėdami aktyviai praleisti laiką ir sustiprinti organizmą. Atradę sporto veiklą, kuri Jums patinka, džiugina, atsiras ir motyvacija tai daryti, ir daryti ne bet kaip, o tinkamai“, – pridūrė lengvosios atletikos treneris.

Tarptautinis „Vilniaus 20 km bėgimas su Živile Balčiūnaite“ vyks spalio 17 d., o išbandyti savo jėgas galima įvairiose rungtyse: naujiena tapusia 20 km, tradicinėse 10 km, 3,5 km bėgimo bei 10 km ir 3,5 km šiaurietiško ėjimo. Vaikams siūloma 1 km rungtis, į kurią iki spalio 12 d. galima registruotis nemokamai.

Į visas „Vilniaus 20 km bėgimo su Ž. Balčiūnaite“ rungtis reikalinga išankstinė registracija. Daugiau sužinoti apie renginį bei užsiregistruoti galima interneto svetainėje 20km.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)