Į finalą žengė per skausmą

„K-1 and King of Kings Europe GP in Vilnius 2011“ turnyro, kuriame aštuoni sunkaus svorio žemyno kovotojai grūmėsi pagal K-1 taisykles (kova parteryje negalima), finalą abu lietuviai pasiekė skirtingais keliais.

Prieš metus šiose varžybose triumfavusiam 25-erių M. Sakalauskui tiek ketvirtfinalyje, tiek pusfinalyje prireikė visų trijų raundų, kad įrodytų savo pranašumą prieš oponentus.

Pirmoje dvikovoje M. Sakalauskas teisėjų sprendimu pranoko įnirtingai besipriešinusį olandą Luka Leihmaną, dėl kurio smūgių į koją lietuviai teko palikti ringą tramdant skausmą.

Pusfinalyje M. Sakalausko laukė revanšo už pralaimėjimą praėjusių metų turnyro finale siekęs Andrejus Bokanas iš Estijos. Varžybas svečias iš kaimyninės šalies pradėjo antrame raunde nokautuodamas rusą Viačeslavą Vasiljevą.

Nors dvikovos pradžioje sportininkui iš Estijos smūgiais į skaudamą koją buvo pavykę pasiųsti į nokdauną ir M. Sakalauską, sporto klubo „Titanas“ atstovas atsigriebė likusiuose raunduose ir šventė dar vieną pergalę teisėjų sprendimu.

Milžiną partiesė pirmu smūgiu

Kur kas greičiau reikalus tvarkė S. Maslabojevas, kuris pusfinalį pasiekė nespėjęs nė sušilti. Prabėgus vos 10 sekundžių nuo dvikovos pradžią paskelbusio gongo 212 cm ūgio ir 145 kg. svorio Rumunijos gigantas Vasile Popovičius jau gulėjo paslikas po klaipėdiečio kojomis. S. Maslabojevas rumuną nokautavo pirmu smūgiu dešine.

Kitame etape būsimas čempionas susitiko su kitu Lietuvos atstovu Martynu Knyzeliu, kuriam ketvirtfinalyje vargintis taip pat neteko: petį prieš varžybas susižeidęs lenkas Wieslawas Kwasniewskis kovoti atsisakė.

Dviejų jėgų kupinų Lietuvos kovotojų akistata prasidėjo atkakliai: pirmame raunde M. Knyzelis kaip lygus su lygiu grūmėsi su favoritu laikytu priešininku. Vis dėlto po pertraukėlės S. Maslabojevas prirėmė varžovą galingais smūgiais, vienas kurių baigėsi nokautu.

Laukia ir skambesnių pergalių

Žiūrovų džiaugsmui, finale jų laukė labiausiai intriguojanti dvikova. Iki šiol niekad ringe nesusidūrę M. Sakalauskas ir S. Maslabojevas suremti pirštines turėjo dar praėjusį lapkritį „Hero's Lithuania 2010“ turnyre, tačiau tąsyk klaipėdietis negalėjo dalyvauti varžybose, nes pateko į automobilio avariją.

Principinis mūšis klostėsi pagal įtemptą siužetą: konkurentai tris raundus atsargiai tikrino vienas kito gynybą, neįgydami apčiuopiamo pranašumo. Teisėjai paskyrė papildomą raundą, per kurį varžovai apsikeitė atakų serijomis, bet nugalėtojas vis dar nebuvo aiškus. Tik įpusėjus paskutiniam – antram – papildomam raundui S. Maslabojevas pribloškė M. Sakalauską kelių taiklių smūgių kombinacija.

Pergalė S. Maslabojevui pirmą kartą karjeroje atnešė vienintelį kelialapį į rudenį Pietų Korėjoje vyksiantį K-1 pasaulio čempionatą, kuriame susitiks 16 geriausių planetos kovotojų.
Atgavęs kvapą po dvikovos S. Maslabojevas teigė apie prestižines varžybas Azijoje dar negalvojantis ir norintis pirmiausia išsigydyti sumuštą koją bei skaudančią nugarą. Sportininkas nesureikšmino pergalės prieš M. Sakalauską, tačiau džiaugėsi įgyta vertinga patirtimi.

„Daug kas tikėjosi, kad mes su Mindaugu susitiksime finale. Gerbiu jį ir kaip žmogų, ir kaip kovotoją. Bet sportinį interesą laimėti tikrai jaučiau. Visa Lietuva buvo susidomėjusi, kuo ši kova baigsis.

Kuomet neįvyko mūsų dvikova praėjusiais metais, buvo daug kalbų, kad atsitiko kažkokia nesąmonė. Dabar bus kalbų, kad man pasisekė. Nesakau, kad esu galingesnis kovotojas už Mindaugą, tiesiog šį kartą kortos buvo palankesnės man“, - kalbėjo S. Maslabojevas.

- Koks koziris labiausiai nulėmė pergalę?

- Didžiulis palaikymas ir mano sekundantai. Paprastai aš nesirenku kovos taktikos: išeinu į ringą, ir man pradeda zvimbti ausyse. Nieko nematau ir tiesiog einu pirmyn. Todėl draugai mane ir pavadino Kuvalda: einu, mojuoju tomis kuvaldomis ir griaunu sienas. Bet šįkart man padėjo pasiruošti kovai, parinko taktiką, ir ji pasitvirtino.

- Jūsų nuomone, nugalėtojui išaiškinti tikrai reikėjo net penkių raundų?

- Paliksiu viską teisėjų sąžinei. Kaip jie nusprendė, taip ir turėjo būti.

- Šis laimėjimas – svarbiausias Jūsų karjeroje?

- Net nežinau. Kol kas nesijaučiu kur nors aukštai užkopęs. Tikiu, kad, jei tik sveikata leis, reikšmingiausios pergalės dar laukia ateityje.

- Žaibiška pirmos dvikovos su rumunu V. Popovičiumi pabaiga buvo ir pačiam netikėta?

- Nelabai. Tikėjausi greitos pergalės. Jis yra aukštesnis, masyvesnis, todėl jau pirmas jo smūgis man į koją iki pat kaulo „nuėjo“. Bet žinojau, kad, kovojant su aukštais priešininkais, reikia palaikyti artimą distanciją – taip ir padariau.

- Galbūt žinote, kokia yra Jūsų smūgio jėga?

- Ne, niekada niekas nematavo. Tik tie, į kuriuos smūgiuoju, paskui sako, kad muša kaip su kuvalda (juokiasi – DELFI).

E.Valavičių sustabdė trauma

Rezervinėje „K-1 and King of Kings Europe GP in Vilnius 2011“ turnyro dvikovoje Ivanas Sokolovas iš Estijos nugalėjo varžybų šeimininką Vytautą Aganauską. Bušido vakaro metu vyko ir penkios papildomos kovos, kuriose grūmėsi keturi Lietuvos atstovai.

Trauma neleido pratęsti pergalių tėvynėje serijos vienam garsiausių šalies kovotojų Egidijui Valavičiui. Jau akistatos pradžioje drąsiai į ataką metęsis ir varžovą smūgių kruša apibėręs Meradas Malikas iš Prancūzijos, sužeidė Lietuvos sportininko veidą. Gydytojai neleido pastarajam tęsti kovos, todėl pergalė techniniu nokautu buvo įskaityta prancūzui.

Kitame susitikime po dvejų metų pertraukos į didįjį ringą iškopęs Tadeušas Cholodinskis pademonstravo neišbarstęs savo ginklų arsenalo ir trečiame raunde nokautavo Michailą Vasilevskį iš Estijos.

Pergalę šventė ir rankos laužimo veiksmu Valerijų Podojahiną iš Latvijos pasiduoti privertęs Ignas Barysas, o Petro Markevičiaus ir Ukrainos atstovo Vladimiro Katychino dvikova baigėsi lygiosiomis.

Vienintelėje akistatoje tarp dviejų užsienio kovotojų – Latvijai atstovaujančio Zauro Dzavadovo ir ruso Michailo Grigorjevo – nesunkią pergalę iškovojo pastarasis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)