Dokumente minimi, kad visos trys rusės pažeidė Tarptautinės lengvosios atletikos federacijos (IAAF) varžybų taisyklių punktą Nr. 32.2. Biologinių sportininkų pasų analizė patvirtino, kad jų organizme aptikta dopingo.

Septynkovininkė T. Černova diskvalifikuota trejiems metams ir 8 mėnesiams, skaičiuojant nuo 2016 vasario 5 d. Visi T. Černovos sportiniai pasiekimai nuo 2011 metų rugpjūčio 15 dienos iki 2013 metų liepos 22 dienos yra anuliuojami. Rusė netenka ir 2012 metų Londono olimpinių žaidynių bronzos medalio ir 2011-ų pasaulio čempionato aukso.

Londono olimpiados septynkovės rungtyje ketvirtą vietą užėmė Lietuvos atstovę Austra Skujytė. Jai ir turėtų atitekti bronzos medalis.

2012 metų Londono olimpiados moterų septynkovės galutiniai rezultatai:

1. Jessica Ennis (D. Britanija) – 6955 taškai
2. Lilli Schwarzkopf (Vokietija) – 6649
3. Tatjana Černova (Rusija) – 6628 ?
- Liudmila Josipenka (Ukraina) – diskvalifikuota dėl dopingo
4. Austra Skujytė (Lietuva) – 6599

Dopingo kontrolieriams T. Černova įkliūva ne pirmą kartą. Pirmą sykį ji dvejiems metams buvo diskvalifikuota dar po 2009 metų pasaulio čempionato. 2011 metų planetos pirmenybių auksas turėtų atitekti britei J. Ennis.

A. Skujytė Londone pasiekė septynkovės rutulio stūmimo pasaulio rekordą (17,31 metro) ir laimėjo dvi rungtis (minėtą rutulio stūmimą ir šuolius į aukštį).

Bėgikė J. Šarmina diskvalifikuota trejiems metams. Ji neteks Universiados Kazanėje čempionės medalio, o bėgikė K. Ugarova diskvalifikuota dvejiems metams.

Visos trys Rusijos lengvaatletės netenka visų iškovotų titulų, apdovanojimų, medalių ir iš prizinių fondų uždirbtų pinigų.

Rusijos atstovės dar gali pateikti apeliacijas dėl šio CAS sprendimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)